Hold formen gjennom julen!

hold formen i julen

Julen står for tur, og for mange er dette synonymt med mye kos sammen med familie og venner.

Til tross for at man så absolutt skal kose seg i julen, kan det allikevel være greit å gjøre en liten innsats for at man ikke mister helt fokus fra både trening og kosthold.

I denne artikkelen gir vi deg derfor 5 enkle råd som hjelper deg til å holde formen – til tross for at det er jul og høytid!

1. Hold deg aktiv

I løpet av julen ender det fort opp med at man koser seg med litt ekstra god mat og søtsaker.

Dette bringer naturligvis også med seg ekstra kalorier, og for mange er det faktisk en del av realiteten at man legger på seg flere kilo i løpet av en uke eller to.

Litt ekstra kos er bare bra, og man skal naturligvis unne seg litt ekstra dersom man føler for det – det er jo tross alt høytid og ferie.

Dette tilsier allikevel ikke at du kan ligge på sofaen hele dagen med god samvittighet.

Du bør så absolutt holde kroppen aktiv, og det vil oppleves som forfriskende – både for kropp og sjel.

Du trenger naturligvis ikke følge det faste treningsprogrammet like slavisk som ellers, men hva med noen økter litt utenom det vanlige?

Kanskje en økt med pilates eller yoga?

2. Ikke hopp over måltider

Ikke gjør den feilen så mange andre har gjort før deg.

I julen, hvor det faktisk også for mange er ganske så stressende, er det fort gjort å hoppe over flere måltider.

Kanskje tenker du at du vil ha god apetitt til julemiddagen, og derfor dropper du både frokost og lunsj.

Andre har nok andre intensjoner med å hoppe over et eller flere måltider, og man ser typisk at det gjøres for å gjøre opp for de kaloriene man spiste dagen før.

Etter vår mening er dette noe du så absolutt bør unngå.

Ved å hoppe over måltider, og i praksis sulte deg selv, øker du risikoen betraktelig for at du overspiser når det først er tid for mat – og svært mange vil også oppleve et ustabilt blodsukker, som kan gå utover både humør og energinivå.

3. Begrens alkoholinntaket

Vi forsøker naturligvis ikke å diktere hvordan man skal feire jul, og en liten fest en gang i ny og ne er bare hyggelig.

Det kan allikevel være greit å tenke seg om èn gang ekstra om man virkelig trenger enda et glass med aquavit.

Ikke bare bringer alkohol med seg svært mye ekstra kalorier, men det kan også mer eller mindre ødelegge en ellers hyggelig kveld dersom man blir overstadig beruset.

Dersom det er barn i nærheten bør du naturligvis tenke deg ekstra godt om før du tar enda en drink!

4. Kom deg ut av huset

Hva er vel bedre enn å gå en tur ute i den friske og gode vinterluften?

Når du sitter på sofaen med sjokoladen er kanskje ikke en gåtur det mest fristende her i verden, men dette dreier seg i de aller fleste tilfeller om dørstokkmila.

Ved å komme deg ut av huset og være litt aktiv vil du føle deg langt friskere – både fysisk og psykisk!

5. Ikke vær for hard mot deg selv

Vårt siste råd er nok mer rettet mot de av dere som følger et veldig strengt treningsregime resten av året.

Det er selvfølgelig helt topp at du ønsker å holde formen gjennom jula, men samtidig må du ikke glemme at det er lov å kose seg.

Dersom du ikke skeier fullstendig ut vil de ekstra kaloriene du inntar i løpet av høytiden bety svært lite i det store og hele, og dersom enkelte treningsøkter uteblir er det ikke verre enn at du starter friskt igjen på nyåret.

Oppsummert er derfor rådet vårt enkelt.

Kos deg, men med måte!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!