Medox Erfaringer: Hva er kundenes dom?

Medox

Annonsørinnhold

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Du har kanskje hørt om Medox. Hva ble våre erfaringer med tilskuddet, og hva har kundene å si om den faktiske effekten?

Vi har sett nærmere på hva forbrukerne sier om kosttilskuddet Medox. Holder det det de lover? Er kundene fornøyde og hva er de eventuelt ikke fornøyde med?

Medox Logo

Medox

3 esker for prisen av 2!

Medox Erfaringer: Kort Oppsummert

Medox

Medox

Medox er et kosttilskudd som har vært på markedet helt siden år 2000 og har vokst seg til å bli et populært produkt. Faktisk bruker vi nordmenn over 100 millioner kroner årlig på dette produktet.

Medox er et 100 % naturlig kosttilskudd som består av fargestoffer fra solbær og blåbær. Disse bærene inneholder store mengder med antocyaner, som er en type sterk antioksidant.

Vi ser at Medox har fått svært gode tilbakemeldinger. Enkelte går faktisk så langt at de hevder at de ikke har vært forkjølet siden de begynte med Medox, uten at vi helt ser at det er belegg for den påstanden. Om du ser etter en kur mot forkjølelse må du nok fortsatt vente en god stund!

Noen hevder samtidig at både syn og blodtrykk har blitt bedre, mens andre har meldt om bedre funksjon i muskler og ledd.

Hva er Medox?

Medox er et 100 % naturlig kosttilskudd som består av fargestoffer fra solbær og blåbær. Disse bærene inneholder store mengder med antocyaner, som er en type sterk antioksidant.

På grunn av den høye konsentrasjonen av antioksidanter, skal Medox i følge produsenten kunne være helsebringende på flere måter.

  • Et bedre immunforsvar.
  • Beskytter og holder cellene friske.
  • Opprettholder synet.
  • Bidrar til god blodsirkulasjon og ivaretar blodkarene.
  • Balanserer kolesterolet.
  • Bevarer musklenes normale funksjon.

I 2020 gikk SESAM (Regionalt kompetansesenter for eldremedisin) i gang med et forskningsprosjekt på Medox. De vil finne ut effekten Medox har hos personer med økt risiko for demens. Dette på grunnlaget av det høye innholdet av antocyaner. Studien vil i tillegg gi svar på på om antocyaner kan ha virkning på betennelsesfaktorer, kolesterol og andre demensrelaterte faktorer.

Foruten dette har produktet i følge produsenten vært med i 15 internasjonale studier rundt ved universiteter rundt i verden, som skal vise til gode resultater.

NRK har tidligere undersøkt disse påstandene, i samarbeid med Legemiddelverket. Her ble det konkludert med at studiene ikke var grundige nok, og at de heller ikke kartla effekten av Medox på lang sikt.

Hvem kan bruke Medox?

I følge produsenten kan Medox tas av de aller fleste over 12 år. Er du gravid, ammer eller går på blodfortynnende legemidler, er det ekstra viktig at du snakker med legen før du starter opp. Det er samtidig viktig at du ikke bruker det som erstatning for variert kost.

Som alltid anbefaler vi at du rådfører deg med lege før du går i gang med et nytt kosttilskudd!

Medox erfaringer: Dette sier kundene

Som nevnt tidligere opplever vi i redaksjonen at forbrukerne er fornøyde med Medox.

Vi har lest gjennom de ulike omtalene. Vi har sett at mange hevder de har hatt både én og flere helseeffekter etter de begynte med Medox.

Utfordringen er for øvrig at mange av tilbakemeldingene er å finne på Medox’ egne nettsider. Utover dette finner vi også en del tilbakemeldinger via Trustpilot.

Dette er noen av tilbakemeldingene.

Margit:

«Hei! Energi, arbeidslyst, veldig god motstand mot forkjølelse og virus er det eg merkar aller best som virkning av medox-bruk over fleire år!»

Torhild:

«Merker veldig god effekt av medox i ledd, både i armer og bein. Har prøvd å ta en pause i ei ukes tid men kjenner reaksjon med verk i armene, spesielt når jeg har holdt opp litt. Så nå tar jeg 2 medox på ettermiddagen hver dag, er veldig fornøyd. Mange som spør om det virker. Svaret mitt er at det virker på meg i alle fall, så jeg anbefaler folk jeg kjenner til å prøve.»

Per Anders:

«Har mistet troa på produktet. Kommer til å si opp mitt abonnement. Begynte for å få ned kolesterol, noe som ikke har skjedd. Kolesterolet har dessverre gått opp til tross for samme kosthold.»

Ruth: 

«HURRA FOR MEDOX! I mange år var jeg veldig plaget med forkjølelse. Etter å ha forsøkt MEDOX i ca.ett år ble jeg bedre. Og nå har jeg ikke vært skikkelig forkjølet på 5-6 år. Jeg vil fortsette med MEDOX så lenge jeg er i stand til å svelge.»

Per:

«Hadde ingen virkning i det hele tatt, så det var helt bortkastet.»

Torgunn:

«Hei, begynte med Medox i januar dette året, og er veldig fornøyd. Har øyesykdom som gjør at synet gradvis svekkes, og nå har synet blitt så bra at jeg løser kryssord uten altfor mye besvær. Takk.»

Hva koster Medox?

Du kan velge en abonnementsordning fra hjemmesidene til Medox, der du får tilsendt en pakke hver 3. måned som holder til 3 måneders forbruk. Samtidig er det jo flott at man nå får 3 esker til prisen av 2.

Deretter får du 3 pakker til kr. 693,- (inkl. porto). Dette tilsvarer kr. 231 per pakke. Du kan også kjøpe Medox i helsekostbutikker, men vi erfarer at abonnementsordningen er det rimeligste alternativet!

Medox Logo

Medox

3 esker for prisen av 2!

Hva inneholder Medox?

Én Medox-kapsel inneholder 210 mg foredlet konsentrat av blåbær og solbær. Av dette er 80 mg rene antocyaner, som altså er en sterk type antioksidant. Blåbærene kommer fra nord-svenske skoger, mens solbærene er fra New Zealand. I tillegg inneholder kapslene maltodekstrin (av mais) og sitronsyre (stabilisator). Selve kapslene er vegetabilske (av cellulose).

Hver kapsel inneholder så mye som 80 mg antocyaner. Det vil si 8 ganger mer enn andre blåbærprodukter som finnes på markedet.

Medox Erfaringer: Hva sier forskerne?

En av Norges fremste eksperter på antioksidanter, Rune Blomhoff, publiserte i 2007 en studie som indikerte at kapslene kan ha effekt på immunforsvaret. Dette er den samme studien som Medox bruker i sin markedsføring av produktet.

NRK har snakket med Blomhoff, som hevder at denne studien er for liten til at man kan trekke en helt klar konklusjon.

Fagmedisinsk direktør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, sier videre at man ikke kan si om produktet har positiv eller negativ effekt på sikt.

Oppsummert sier altså studien at Medox kan ha virkning på kort sikt. Men hva langtidseffektene er, vet man foreløpig ikke. Forhåpentligvis får vi et godt svar når SESAM kommer med sin rapport.

Konklusjon

Vi i redaksjonen erfarer at de aller fleste brukere av Medox er svært fornøyde. Hvertfall basert på tilbakemeldingene som er tilgjengelige på nettsidene til Medox.

Likevel er det altså en hel del usikkerhet knyttet til hvor god effekt dette tilskuddet egentlig har. Som nevnt har flere forskere konkludert med at kapslene kan ha en effekt, men langtidsvirkningene er ikke godt kjent.

Husk å rådføre deg med lege før du går i gang med et nytt kosttilskudd. Spesielt om du er gravid, ammer eller går på blodfortynnende medisiner!

Medox Logo

Medox

3 esker for prisen av 2!

Kilder