Tips: Fisherman Rows for en bredere rygg

Fisherman rows for en bredere rygg

Hvem vil vel ikke ha en bred og solid rygg? Dersom du har trent en stund så har du antageligvis prøvd hantelroing, og hørt at det er en av de aller beste øvelsene for rygg.

Vi sier ikke at dette er feil, men har du prøvd en annen utgave som heter fisherman rows?

Fisherman rows kan faktisk være et godt alternativ til hantelroing, og det finnes faktisk en del gode grunner for hvorfor du muligens burde bytte ut hantelroing.

Kanskje har du trent hantelroing lenge uten å ha fått noe særlig gode resultater. Eller kanskje du bare vil variere litt. Eller er du muligens en av de som sliter med teknikken i hantelroing?

For de av oss som skulle slite med ryggproblemer så kan faktisk hantelroing være en skummel øvelse. Når man trener øvelsen vil man legge en ujevn belastning på ryggen, samtidig som hoftene står i en ujevn posisjon.

Hva er så løsningen?

Fisherman Rows: Dette er teknikken

Den store forskjellen mellom vanlig hantelroing og fisherman rows er at du nå skal ha begge knærne oppå benken.

Dette vil umiddelbart gi en mer stabil stilling for hoftene, og du slipper dermed å bruke unødig med tid og energi på å posisjonere deg i forhold til benken.

Øvelsen utføres slik:

  1. Finn en flat benk, og ta med deg en hantel med passelig tung vekt.
  2. Legg hantelen på gulvet ved siden av benken, og sett deg på knærne oppå benken.
  3. Len deg så fremover, og støtt opp overkroppen med den ene armen.
  4. Ta tak i manualen med den ledige armen, og stram opp kjernen og magen.
  5. Dra deretter manualen opp mot kroppen, før du langsomt slipper den ned igjen til armen er helt utstrekt.
  6. Gjenta 12-15 ganger på hver arm.

Her er en video av hvordan du utfører øvelsen!

Avatar

Anders O

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.