Ab Rollout: Den beste mageøvelsen der ute?

Ab Rollout

Ab Rollout er en effektiv øvelse for å trene kjernemuskulaturen. Likevel ser man ofte at øvelsen blir sløyfet til fordel for andre øvelser. På sett og vis kan man jo forstå det. Øvelsen er knallhard!

I denne artikkelen ser vi på hvilket utstyr du trenger for å ta ab rollouts, og vi tar samtidig en gjennomgang av teknikken.

Ab Rollout – Dette trenger du

For å ta øvelsen er det lite utstyr som trengs. I første omgang trenger du et magehjul (ab-wheel på engelsk). Et magehjul koster ikke mye, og de aller beste produktene får du til omkring 500 – 600 kroner.

Tips: Vi anbefaler Speed Abs fra Iron Gym!

I tillegg til et magehjul kan det vært lurt å gå til innkjøp av en treningsmatte. Da slipper du å plassere knærne rett på det harde underlaget.

Ab Rollout: Dette er teknikken

Begynn øvelsen ved å sette deg på knærne dine. Plasser begge hendene på magehjulet.

Skyt deretter ryggen oppover (slik som en katt), og rull deretter fremover. Fokuser på at bevegelsen gjøres rolig og kontrollert.

Rull så langt frem du bare klarer. Samtidig skal du stramme magemusklene dine for å opprettholde en stabil kjerne.

Så snart du har rullet så langt frem du klarer, fører du kroppen tilbake igjen til utgangsposisjonen.

Pass også på at du konstant strammer magemusklene mens du ruller tilbake igjen. Dette bidrar til å gi deg bedre effekt av øvelsen, samtidig som du unngår skader.

Vær oppmerksom på at ab rollout er en svært krevende øvelse, og det er derfor helt i orden om du ikke klarer å strekke kroppen helt ut i starten. Begynn rolig, og i løpet av kort tid vil du se at du klarer å rulle lengre og lengre frem!

Avatar

Anders O

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.