Core Row: Solid øvelse for rygg og kjerne

Core Rows for sterk kjerne

Er du på utkikk etter en øvelse som er enda bedre for kjernemuskulaturen enn det planken er? Da anbefaler vi at du leser videre og finner ut av hvorfor Core Row er en fantastisk øvelse for både rygg og kjerne!

Skadeforebygging med en sterk kjerne

Dersom du ønsker å unngå skader i det lange løp er det lurt å fokusere på kjernemuskulaturen.

Planken er et godt eksempel på en god øvelse for kjernen. Det finnes likevel andre alternativer som har vist seg å være minst like gode.

Et godt eksempel på en slik øvelse er core rows!

Core Rows – Teknikk

Core rows er en tung og avansert øvelse. Øvelsen minner om tradisjonell hantelroing, men med èn stor forskjell. Benet du normalt balanserer på skal strekkes ut og holdes oppe i luften!

Denne variasjonen vil føre til at du rett og slett er tvunget til å aktivere kjernemuskulaturen i større grad. Du vil utvilsomt merke at det kreves mer energi for å holde balansen underveis.

  1. Begynn med lave vekter.
  2. Legg kettlebell’en / hantelen ved siden av treningsbenken, før du plasserer det ene kneet på treningsbenken.
  3. Len deg deretter fremover, og støtt opp overkroppen ved å plassere motsatt hånd på treningsbenken.
  4. Ta deretter tak i hantelen med den ledige hånden, og strekk ut det benet som ikke er plassert på treningsbenken.
  5. Løft deretter vekten opp mot overkroppen, mens du hele tiden fokuserer på å opprettholde en rett og stabil kjerne. Pass også hele tiden på at du holder benet oppe i luften.
  6. Senk deretter vekten tilbake til utgangsposisjonen, og gjenta.

Les også: Større rygg? Prøv enarms roing med stang!

Avatar

Anders O

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.