Stående militærpress: Enkle tips for å legge på mer vekter

Kvinne som trener militærpress

Sliter du med å bli sterkere i militærpress? Vi gir deg 3 gode tips!

Om du vil maksimere både styrke og muskelvekst må du rett og slett ta tunge øvelser. Militærpress er en av de.

Det er få øvelser som er bedre for å trene skuldrene, og samtidig må du aktivt jobbe med kjernemuskulaturen for å holde kroppen stabil.

1. Bruk belte!

Greit nok. Det er noen som bruker treningsbelte for nesten hver eneste øvelse de tar. Det er nok i de fleste tilfeller ganske unødvendig. Ja, vi hinter til deg som bruker belte mens du tar triceps pushdown!

Likevel er det naturligvis enkelte tilfeller hvor det kan lønne seg å bruke et treningsbelte. Om du ønsker å løfte så tungt som overhodet mulig bør du ha godt spenn i hele kroppen. Et treningsbelte hjelper deg med nettopp dette.

Den økte ryggstabiliteten du får fra beltet vil føre til at musklene kan trekke seg sammen med mer kraft. Du får aktivert flere muskelfibre, og resultatet blir enkelt og greit at du kan løfte tyngre!

Tips: Du finner gode tilbud på treningsbelter hos GymGrossisten.no!

2. Press skulderbladene sammen

Om du vil løfte tunge vekter bør du ha en viss styrke i den øvre delen av ryggen. Når du presser vektene opp over hodet kommer du ikke unna at øvre rygg vil måtte ta litt av belastningen.

Nøkkelen til å aktivere øvre rygg er å presse skulderbladene sammen. Du bør ha godt spenn i både trapezius, bakside skuldre, rombemuskelen og lats. Hele den øvre ryggen, med andre ord.

Det høres kanskje for enkelt ut, men dette enkle tipset kan faktisk gi resultater umiddelbart!

3. Len deg litt tilbake

Ingen kropper er helt like. Vi kan derfor ikke si at alle bør lene seg tilbake mens de tar militærpress, men generelt sett vil det fungere godt for mange. Ved å lene overkroppen litt bakover vil du kunne aktivere musklene i både bryst og øvre rygg i større grad. Dette fører til et mer eksplosivt løft, og du vil klare å flytte tyngre vekter.

Men hva med korsryggen? Man hører jo alltid at ryggen skal være rett for å unngå skader?

Det er en sannhet med modifikasjoner. Vi sier ikke at du skal skyte hoftepartiet fremover slik at du får en gigantisk svai i ryggen. Du skal simpelthen lene deg litt bakover, og det er selvfølgelig minst like viktig at du fortsatt sikrer godt spenn i hele kroppen.

Om du bruker et belte i tillegg vil det være enklere å sikre en stabil kjerne, og du reduserer risikoen for skader.

Kilder

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.