Tips: Superset for større bryst

Bryst superset

Har brystmusklene sluttet å vokse?

En god strategi for å bryte gjennom platåer er å variere treningen. Vi har derfor satt sammen en enkel kombinasjon som vil bidra til at brystmusklene virkelig får kjørt seg!

Ring push-ups & skrå kabel flyes

Begge øvelsene i denne kombinasjonen er solide isolasjonsøvelser. Fordelen med begge disse øvelsene er at du også får nyttegjort den eksentriske delen av løftet. Dette er altså den negative delen av løftet, hvor du benytter deg av det som enkelt kalles bremsende muskelkraft.

Ved å ta push-ups med ringer vil du også måtte aktivere kjernemuskulaturen mer. En god bieffekt, med andre ord!

Vi anbefaler at ta utfører 8 – 15 repetisjoner per øvelse. Du behøver ikke gjennomføre mer enn 2-3 sett.

Ring push-ups – Teknikk

Før du begynner med denne øvelsen bør du være klar over èn ting, og det gjelder plasseringen av ringene. Desto lavere du plasserer ringene, desto tyngre vil øvelsen bli.

Om du ikke har spesielt mye erfaring med push-ups anbefaler vi at du begynner med å plassere ringene ganske høyt slik at du får øvd inn teknikken.

  1. Begynn øvelsen ved å gripe tak i begge ringene. Pass på at overkroppen er rett. Beina skal være plassert i gulvet, og samtidig være helt utstrakte. Dette er utgangsposisjonen.
  2. Senk deretter kroppen rolig og kontrollert nedover mot gulvet, helt til til du kjenner at det virkelig strekker i brystet. Pass på at du ikke går for langt ned. Du skal ikke kjenne det i skulderleddet!
  3. Hev deretter kroppen rolig og kontrollert opp igjen til utgangsposisjonen.

Skrå kabel flyes – Teknikk

Om du har trent flyes eller skrå flyes før vil nok teknikken være ganske enkelt å få på plass.

Den store forskjellen er at øvelsen gjøres med kabler til fordel for manualer.

  1. Forbered deg til øvelsen ved å stille inn kabelhåndtakene på begge sider så lavt som mulig. Finn deretter en benk, og juster denne til omkring 45 grader.
  2. Sett deg deretter på benken, og ta tak i begge håndtakene. Legg deg så bakover, med ryggen godt plassert inntil benken. Plasser begge hendene opp foran deg, med en liten bøy i albuene. Dette er utgangsposisjonen.
  3. Senk deretter armene dine ned på hver side av kroppen, samtidig som du fokuserer på å holde kroppen godt plassert inntil benken.
  4. Stopp når hendene dine er plassert omtrent i skulderhøyde, og hold denne posisjonen i 1-2 sekunder.
  5. Hev deretter armene dine oppover igjen, samtidig som du fokuserer på å stramme brystmusklene så hardt du klarer.
  6. Senk deretter armene igjen, og gjenta bevegelsen 8 – 15 ganger.

Les også: Bygg større bryst med disse 3 øvelsene

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social