Trenger du egentlig en egen armdag?

Trening av armene

Er du en av de som har en hel dag dedikert til trening av biceps og triceps?

Det er vanlig å dele opp treningsøktene etter hvilken muskelgruppe som skal trenes. Noen splitter det opp i underkropp og overkropp. Andre velger å fordele alle muskelgruppene mellom 4 – 5 økter.

Noen velger også å sette av en hel dag til å trene armene. Dette er nok mest vanlig blant gutta, og man ser gjerne at både biceps og triceps får kjørt seg så hardt at armene mer eller mindre er ubrukelige i ett par dager etterpå.

Men er det egentlig nødvendig med en helt egen armdag?

Vi sier ikke at strategien ikke vil gi deg resultater, men det finnes faktisk andre måter å gjøre det på.

Tren armene oftere

Om du har hatt en egen armdag frem til nå og ikke har fått de resultatene du vil ha, anbefaler vi at du endrer litt på oppsettet. Istedenfor å trene armene i 1 – 2 timer èn gang i uka, anbefaler vi at du heller trener armene oftere.

Optimalt sett bør du holde deg til 1 – 2 ulike øvelser for både biceps og triceps, hvor du utfører 2 – 4 sett pr øvelse. Disse øvelsene kan utføres 3 – 4 ganger i uka, og du legger dem enkelt og greit til på slutten av økta.

Uansett hvor hardt du har kjørt deg selv i knebøy, så er det alltids mulig å skvise inn noen raske sett for både biceps og triceps!

Fordelen for din del vil være at du øker frekvensen. Det har vist seg å gi veldig god effekt for muskelvekst!

Dersom du velger å følge denne strategien, er det for øvrig 2 viktige punkter du bør ta hensyn til.

  1. Variasjon. Du bør variere hvor mange sett og repetisjoner du utfører. Eksempel kan du kjøre 3 x 12 den ene dagen, og 4 x 6 en annen dag.
  2. Unngå trening til utmattelse. Når du skal øke frekvensen, er det viktig at du unngår å trene til utmattelse. Du skal altså stoppe opp når du klarer å ta 1 – 2 repetisjoner til.

Men det å trene armene så ofte vil jo legge begrensning på treningen av de andre muskelgruppene, tenker du kanskje?

Ikke dersom du følger tipsene vi har gitt deg.

Om du ikke trener for tungt vil du fint kunne håndtere en ryggøkt selv om du har tatt 1 – 2 øvelser for biceps dagen før.

Så hva med å prøve noe nytt?

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.