Trenger du egentlig en egen armdag?

Egen armdag

Er du en av de som har en hel dag dedikert til trening av biceps og triceps?

Svært mange av de som driver med styrketrening deler opp treningsøktene basert på hvilken muskelgruppe som skal trenes.

Enkelte velger å separere treningsøktene ved at de trener overkropp eller underkropp.

Andre velger å dele opp muskelgruppene mellom hele 4-5 økter, hvor gjerne en hel dag dedikeres til å trene armene.

Denne strategien er nok mest vanlig blant gutta, og man ser gjerne at både biceps og triceps får kjørt seg så hardt at armene mer eller mindre er ubrukelige i ett par dager etterpå.

Men er det egentlig nødvendig med en helt egen dag hvor man trener armene?

Vi sier ikke at den strategien ikke vil gi deg resultater, men det finnes faktisk andre metoder å gjøre det på – som faktisk vil kunne gi deg en høyere treningsfrekvens, som alt i alt har vist seg å gi svært gode resultater med tanke på muskelvekst.

Tren armene oftere

Til fordel for å trene armene kontinuerlig i 1-2 timer, med ett hav av ulike øvelser for å «treffe biceps fra alle posisjoner», anbefaler vi at du heller trener armene oftere.

Optimalt sett bør du holde deg til 1 – 2 ulike øvelser for henholdsvis biceps og triceps, hvor du utfører 2 – 4 sett pr øvelse.

Disse øvelsene kan utføres 3 – 4 ganger i uka, og du legger dem enkelt og greit til på slutten av treningsøkten.

Uavhengig av hvor hardt du har kjørt deg selv i knebøy, så er det alltids mulig å skvise inn noen raske sett for både biceps og triceps.

Fordelen for din del vil være at du øker frekvensen, som i det store og hele har vist seg å ha svært god effekt når økt muskelmasse er målet.

Dersom du velger å følge denne strategien, er det for øvrig 2 viktige punkter du bør ta hensyn til.

  1. Variasjon. Du bør variere hvor mange sett og repetisjoner du utfører. Eksempel kan du kjøre 3 x 12 den ene dagen, og 4 x 6 en annen dag.
  2. Unngå trening til utmattelse. Når du skal øke frekvensen, er det viktig at du unngår å trene til utmattelse. I praksis betyr dette at du skal stoppe mens du fortsatt kjenner at du kunne klart 1 – 2 repetisjoner til.

Men det å trene armene så ofte vil jo legge begrensning på treningen av de andre muskelgruppene, tenker du kanskje?

Ikke dersom du følger tipsene vi har gitt deg.

Dersom du ikke trener for tungt vil du fint kunne håndtere å ha en ryggøkt etter at du har utført 1 – 2 øvelser på biceps dagen før.

Og dersom du allerede har en hel dag dedikert til å trene armene, så er sjansen tilstede for at du ikke har oppnådd de resultatene du ønsker.

Så hva med å prøve noe nytt?

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!