Sidehev med pause: Kuren mot smale skuldre!

Manualer

Lei av de svake og smale skuldrene dine? Prøv denne varianten av sidehev!

Sidehev er en klassisk isolasjonsøvelse som bidrar til å bygge muskler i skuldrene.

Det er naturligvis ingenting i veien for å fortsette med denne øvelsen, men dersom resultatene uteblir kan det være en god idè å forsøke med noen nye teknikker.

Tips: Dersom du ikke er kjent med sidehev fra tidligere, anbefaler vi at du sjekker ut denne artikkelen!

Sidehev med pause – en intensiv variant!

Generelt sett minner denne variantene i stor grad om helt vanlige sidehev, med èn stor ulikhet. Så snart du har hevet manualene opp til skulderhøyde, skal du holde denne posisjonen i et gitt antall sekunder.

For hver repetisjon holder du manualene oppe litt lengre enn tidligere, og en god tommelfingerregel er at du holder posisjonen like lenge som antall repetisjoner du har utført.

  1. Grip tak i et sett med manualer som veier omkring 50% av vekten du normalt bruker. Det høres kanskje lite ut, men bare vent å se til du prøver øvelsen!
  2. Stå rett opp og ned, med omkring èn skulderbreddes avstand mellom føttene.
  3. Hev manualene opp på hver side av kroppen, og hold posisjonen i like mange sekunder som antall repetisjoner du har utført. På den 3. repetisjonen skal du altså holde posisjonen i 3 sekunder, mens du holder i 10 sekunder på den 10. repetisjonen.
  4. Hvil i 1 – 2 minutter, og gjenta øvelsen totalt 2 – 3 ganger.

Kilder

  1. T-nation.com
Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social