Sidehev med pause – Kuren mot smale skuldre!

Manualer

Lei av de svake og smale skuldrene dine? Prøv denne varianten av sidehev!

GetFitness Medlemskap

Meld deg inn og motta tilgang til gratis treningsprogrammer, rabattkoder og mye mer!

Sidehev er en klassisk isolasjonsøvelse som bidrar til å bygge muskler i skuldrene.

Det er naturligvis ingenting i veien for å fortsette med denne øvelsen, men dersom resultatene uteblir kan det være en god idè å forsøke med noen nye teknikker.

Tips: Dersom du ikke er kjent med sidehev fra tidligere, anbefaler vi at du sjekker ut denne artikkelen!

Sidehev med pause – en intensiv variant!

Generelt sett minner denne variantene i stor grad om helt vanlige sidehev, med èn stor ulikhet. Så snart du har hevet manualene opp til skulderhøyde, skal du holde denne posisjonen i et gitt antall sekunder.

For hver repetisjon holder du manualene oppe litt lengre enn tidligere, og en god tommelfingerregel er at du holder posisjonen like lenge som antall repetisjoner du har utført.

  1. Grip tak i et sett med manualer som veier omkring 50% av vekten du normalt bruker. Det høres kanskje lite ut, men bare vent å se til du prøver øvelsen!
  2. Stå rett opp og ned, med omkring èn skulderbreddes avstand mellom føttene.
  3. Hev manualene opp på hver side av kroppen, og hold posisjonen i like mange sekunder som antall repetisjoner du har utført. På den 3. repetisjonen skal du altså holde posisjonen i 3 sekunder, mens du holder i 10 sekunder på den 10. repetisjonen.
  4. Hvil i 1 – 2 minutter, og gjenta øvelsen totalt 2 – 3 ganger.

 

Kilder

  1. T-nation.com

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!