Tips – Leg extensions med manual!

Manualer

Leg extensions er en øvelse svært mange av oss er kjent med. Men visste du at du kan utføre den helt uten apparatet?

Leg extensions er en svært populær øvelse, og er en av de bedre alternativene dersom du er på utkikk etter en isolasjonsøvelse for fremsiden av lårene.

Når det er snakk om denne øvelsen antar man så godt som alltid at det er den tradisjonelle utgaven det er snakk om, hvor man altså benytter seg av selve treningsapparatet.

Dersom du har lite utstyr til rådighet, eller bare har lyst til å variere litt, anbefaler vi at du prøver ut øvelsen med en manual i steden.

Ved å bruke en manual kan du faktisk også få større bevegelsesbane, som i praksis vil føre til at muskulaturen i lårene aktiveres i større grad!

Leg extensions med manual – slik gjør du det

For å utføre øvelsen trenger du minimalt med utstyr, og du har kun behov for en treningsbenk og en manual.

  1. Still inn benken med litt stigning, og sett deg ned på benken motsatt vei med bena hengene over kanten.
  2. «Grip» tak i manualen med begge bena, og len deg samtidig litt tilbake. For å sikre god stabilitet bør du holde tak i treningsbenken med begge hendene.
  3. Strekk deretter ut bena, slik at musklene på fremsiden av lårene må jobbe.
  4. Fortsett å strekke ut bena frem til de nesten er helt strekt ut, og returner deretter tilbake til utgangsposisjonen.

For å ytterligere forsterke aktiveringen av lårmusklene, kan du med fordel lene deg litt fremover når bena dine er strekt ut.

Lykke til!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!