Bulgarske splittbøy: En god øvelse for underkroppen

Bulgarske splittbøy

For å bygge en fast og fin sprettrumpe holder det ikke at du bare trener knebøy.

Knebøy er utvilsomt en øvelse du bør ha med i treningsprogrammet ditt, men for å bygge en sprettrumpe det virkelig legges merke til kreves det at du også supplerer med flere øvelser.

En fantastisk øvelse for å stramme opp både lår og rumpe er bulgarske splittbøy, som er en ettbensøvelse som setter krav til både balanse, ankel- og knestabilitet.

Dersom du ikke har prøvd denne øvelsen før, og sliter litt med balansen, kan det være en god idè å begynne uten vekter – slik at du får trent inn teknikken skikkelig!

Bulgarske splittbøy – teknikk

Som nevnt er bulgarske splittbøy en ettbensøvelse, og det kreves derfor at du har en treningsbenk eller lignende for å gjennomføre øvelsen.

  1. Stell deg omkring èn meter foran en stabil treningsbenk, med en hoftebreddes avstand mellom føttene.
  2. Løft deretter opp den ene foten din, og plasser den på treningsbenken bak deg. Pass fortsatt på at det er omkring en hoftebreddes avstand mellom føttene dine. Dersom du plasserer føttene dine rett bak hverandre er det ekstremt vanskelig å holde balansen.
  3. Bøy deretter det fremste benet, samtidig som du fokuserer på å stramme kjernemuskulaturen slik at overkroppen holdes rett. Fortsett å bøye benet til du har omkring 90 graders vinkel i kneleddet.
  4. Press deretter kroppen opp igjen ved å strekke ut igjen benet.
  5. Gjenta 8 – 12 ganger, før du utfører samme prosedyre på det andre benet.

Lykke til med treningen!

Avatar

Hege Vestrum

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.