Pallof Press: Øvelsen som gir en sterkere kjerne

Kvinne med sterk kjerne

Uansett om du foretrekker å løpe, trene på treningsstudio eller drive med yoga er det viktig med en sterk og stabil kjernemuskulatur.

Ikke bare bidrar en sterk kjerne til at du får bedre kroppsholdning og generelt ser bedre ut. Det vil også beskytte ryggsøylen din mot skader.

En av de beste og minst omtalte øvelsene for kjernen er Pallof press. Dette er en utmerket øvelse som vil bidra til en mer solid og stabil kjernemuskulatur.

Når man tar pallof press trener man det som egentlig kalles for antirotasjon. Øvelsen er altså tilpasset for å hindre uønsket rotasjon i ryggsøylen, som vil kunne gi skader på sikt.

Pallof Press: Teknikk

For å ta øvelsen trenger du enten en kabelmaskin eller en treningsstrikk.

Øvelsen utføres enten stående eller sittende på knærne. Vi forklarer hvordan øvelsen utføres stående, men det samme prinsippet gjelder altså når du sitter på knærne.

  1. Still først inn kabelmaskinen i brysthøyde.
  2. Trekk deretter ut kabelen, og still deg ca en armlengde unna kabelmaskinen. Pass på at den ene siden av kroppen din er vendt mot kabelmaskinen.
  3. Plasser nå føttene i omkring skulderbredde, og ha en liten knekk i knærne.
  4. Press brystet frem og opp, og pass på at skuldrene holdes tilbake. Kabelen skal holdes med begge hender inntil brystet, samtidig som du strammer både rumpa og magen.
  5. Press nå kabelen vekk fra kroppen, rolig og kontrollert. Du vil nå kjenne at kabelmaskinen prøver å «dra deg» mot seg. Unngå denne rotasjonen mot kabelmaskinen ved å holde overkroppen i samme, stabile posisjon.
  6. La armene holdes helt utstrekt i noen sekunder, før du går tilbake til utgangspunktet.
  7. Gjenta på motstatt side.

Poenget med denne øvelsen er altså ikke å trene med så tunge vekter som mulig.

Målet er at du skal få en mer stabil overkropp, og den viktigste faktoren er at du klarer å holde overkroppen helt i ro mens du tar øvelsen.

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social