Sideplanke: Den mest effektive kjerneøvelsen?

Sideplanke teknikk

Visste du at du enkelt kan utføre en av de aller beste kjerneøvelsene helt uten utstyr?

I denne artikkelen ser vi på øvelsen sideplanke. Den er et fantastisk godt alternativ for deg som ønsker å bygge mer muskler i mage og kjerne.

Sideplanken: Dette er teknikken

Sideplanken er som nevnt en av de mest effektive kjerneøvelsene som finnes. Øvelsen vil bidra til å styrke både de rette og de skrå magemusklene.

Ikke bare vil sideplanken bidra til sterkere kjernemuskulatur og mer synlige magemuskler. du vil også nyte godt av fordeler som bedre balanse og bedre holdning.

Øvelsen utføres slik:

  1. Legg deg ned på siden på en treningsmatte. Hold kroppen oppe fra underlaget ved å lene deg på underarmen, med albuleddet plassert rett under skulderen.
  2. Aktiver deretter kjernemuskulaturen ved å stramme musklene i både rumpe og mage. Sørg for at hofta holdes oppe i lufta, borte fra underlaget. Du skal ha en rett linje fra fot til skulder.
  3. Hold posisjonen i 30 – 60 sekunder, avhengig av hvor lenge du klarer.
  4. Gjenta deretter øvelsen på motsatt side, slik at magemusklene på begge sider får kjørt seg.

Les også: 5 øvelser som styrker kjernen!

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social