Sideplanke – den mest effektive kjerneøvelsen?

Sideplanke teknikk

Visste du at du enkelt kan utføre en av de aller beste kjerneøvelsene helt uten utstyr?

GetFitness Medlemskap

Meld deg inn og motta tilgang til gratis treningsprogrammer, rabattkoder og mye mer!

I denne artikkelen ser vi på øvelsen sideplanke. Den er et fantastisk godt alternativ for deg som ønsker å bygge mer muskler i mage og kjerne.

Sideplanke – teknikk

Sideplanken er som nevnt en av de mest effektive kjerneøvelsene som finnes. Øvelsen vil bidra til å styrke både de rette og de skrå magemusklene.

Ikke bare vil sideplanken bidra til sterkere kjernemuskulatur og mer synlige magemuskler. du vil også nyte godt av fordeler som bedre balanse og bedre holdning.

Øvelsen utføres slik:

  1. Legg deg ned på siden på en treningsmatte. Hold kroppen oppe fra underlaget ved å lene deg på underarmen, med albuleddet plassert rett under skulderen.
  2. Aktiver deretter kjernemuskulaturen ved å stramme musklene i både rumpe og mage. Sørg for at hofta holdes oppe i lufta, borte fra underlaget. Du skal ha en rett linje fra fot til skulder.
  3. Hold posisjonen i 30 – 60 sekunder, avhengig av hvor lenge du klarer.
  4. Gjenta deretter øvelsen på motsatt side, slik at magemusklene på begge sider får kjørt seg.

Les også: 5 øvelser som styrker kjernen!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!