Julegaver til den treningsinteresserte!

Mange sliter med å komme i gang med julehandelen, og det hele ender ofte opp med en aldri så liten stresshandel på lille julaften. I denne artikkelen gir vi deg gode tips for julegaver som passer til de som er interessert i trening!

1. Trenings- og styrkepakker

Treningspakker hjemmetrening

Trening hjemmefra har i løpet av den siste tiden mer eller mindre blitt en trend, og det ser ikke ut til at trenden kommer til å stoppe med det første.

Salget av diverse treningsutstyr og kondisjonsapparater har virkelig tatt av i løpet av det siste året. Med den økte etterspørselen har leverandørene sett behovet for å levere egne trenings- og styrkepakker som er spesielt tilpasset hjemmetrening.

Pakkene inneholder typisk et bredt utvalg av ulikt treningsutstyr, hvor hovedfokuset er at man skal kunne gjennomføre en komplett fullkroppsøkt fra sitt eget hjem.

Utstyr man typisk finner i de ulike treningspakkene er treningsmatter, strikker, hantler, kettlebells, stepkasser, vektstenger og mye mer.

En av de største leverandørene av komplette treningspakker er X-Life, som tilbyr skreddersydde pakker for all slags trening.

Tips: Her finner du gode tilbud på treningspakker og andre julegaver hos X-Life!

2. Airfryer: Sunt og godt!

Airfryer

De som er interessert i trening er ofte opptatt av kosthold i tillegg. Trening og kosthold går tross alt hånd i hånd. Vi i redaksjonen mener derfor at en airfryer er en perfekt julegave til den treningsinteresserte.

En airfryer (luftfrityrkoker) er et flott verktøy for å lage fritert mat uten at man trenger å få i seg masse fett. Når maten tilberedes i airfryeren benyttes varmluft til fordel for olje, og resultatet blir faktisk minst like godt som med en vanlig frityrkoker.

Med en airfryer kan du både bake og steke mat, og det er mer eller mindre bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage. Og ikke minst – det er lekende lett!

Her finner du vår test av airfryers!

3. Trådløse Ørepropper

Trådløse ørepropper til trening

Man skal faktiske ikke undervurdere hvor god effekt musikk kan ha på treningen. Med mindre man må vie mer oppmerksomhet til å nøste opp i kablene til øreproppene, vel og merke.

Heldigvis finner man nå svært gode ørepropper til trening som leveres helt uten kabel. Her er det enkelt og greit trådløs tilkobling som gjelder.

Prisnivået på de trådløse øreproppene er også overraskende godt. For kun 1.000 – 2.000 kroner får du et sett med trådløse ørepropper som sparker godt fra seg, og flere av modellene er også vannbestandige.

Les mer om trådløse ørepropper i vår test!

4. Massasjepistol

Behandling med massasjepistol

En av de hotteste produktene på treningsmarkedet er for tiden massasjepistoler.

Massasjepistoler er spesielt designet for å bidra til økt restitusjon, mindre stølhet og forbedret mobilitet – og kan typisk benyttes både før og etter trening.

En massasjepistol er et godt verktøy som bidrar til å lindre ømme og støle muskler, og er et ypperlig verktøy for å løse opp i ubehagelige muskelspenninger i nakke og rygg.

For kun et par år siden fantes det svært få ulike massasjepistoler, men i løpet av den siste tiden har både tilbudet og etterspørselen eksplodert.

Kvaliteten på de ulike variantene varierer i veldig stor grad, og man ser også store variasjoner i prisnivået. Derimeligste utgavene typisk koster en tusenlapp eller to, mens andre gjerne koster helt opptil 5.000 – 6.000 kroner pr stykk.

Vi anbefaler at du sjekker ut vår test av massasjepistoler for å velge den beste modellen!

5. Aktivitetsklokke

Fitbit Charge 5

Et annet produkt som har blitt mer og mer populært i løpet av de siste årene er aktivitetsklokker.

En aktivitetsklokke er et genialt verktøy for å spore aktivitetsnivået i løpet av dagen, og flere av de mer avanserte utgavene har spennende funksjoner som gir nyttig informasjon om brukerens egen helse og livsstil.

De aller fleste aktivitetsklokkene på markedet leveres nå med innebygd pulsmåler og skritteller, samtidig som man ofte finner funksjoner som søvnregistrering, måling av stressnivå, automatisk treningslogging og lignende.

Prisnivået på aktivitetsklokker har heldigvis også gått drastisk ned i løpet av de siste årene.

Fra å koste mange tusen kroner, finner du nå svært gode aktivitetsklokker som gjerne ikke koster mer enn en tusenlapp eller to.

Tips: Sjekk ut vår test av aktivitetsklokker!

6. Treningsmatte

yogamatte

 

Dersom du ikke ønsker å investere i en hel treningspakke, kan naturligvis også en enkel treningsmatte være et svært godt alternativ.

Til tross for at man naturligvis blir noe mer begrenset i forhold til hvilke øvelser man kan utføre når man kun har en treningsmatte til rådighet, vil man allikevel kunne gjennomføre en god treningsøkt.

En av de viktigste faktorene når man skal drive med hjemmetrening er faktisk underlaget man trener på, og en god treningsmatte vil kunne minimere risikoen for skader over tid.

Dersom du er villig til å investere i en av de oppblåsbare utgavene, vil den heldige mottakeren kunne utføre en lang rekke ulike treningsformer – slik som eksempelvis turn, kampsport, hopp og stabilitetstrening.

Tips: Sjekk ut vår omtale av treningsmatter!

7. Hysteriske fitness-gensere

FitnessgenserEtter vår mening må dette være en av de aller beste julegavene du kan kjøpe til den treningsnarkomane vennen / kjæresten din.

Felles for alle disse genserne er at de ser mer eller mindre latterlige ut, og vi anser det som en perfekt julegave til den som kanskje har latt treningen gå litt for langt i løpet av den siste tiden.

Alle genserne er utstyrt med et komisk motiv med en tilhørende tekst. Hva med «No Lift – No Gift»?

Dette er enkelt og greit gaven for den som lever og puster for treningen, selv midt i julestria!

Tips: Her finner du rabattkoder og tilbud på alt innen sport og fritid!

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social