Rød paprika som slankemat?

Paprika

Prøver du å gå ned i vekt? Da er du mest sannsynlig ganske opptatt av hva du spiser i løpet av en dag.

At frukt og grønnsaker er sunt er noe de fleste vet. Men visste du at enkelte av de faktisk inneholder stoffer som kan virke slankende?

Paprika er en av disse. Om målet ditt er å kutte av noen kilo bør du altså prøve å få i deg litt paprika i løpet av en dag. Det er både godt, sunt og slankende!

Høyt innhold av vitamin C

I første omgang ser man at paprika inneholder mye vitamin C.

Vitamin C har ikke noen direkte slankende effekt. Vitaminet har likevel en lang rekke positive innvirkninger på kroppen vår.

C-vitamin bidrar blant annet til å redusere trøtthet og utmattelse, og har også en direkte innvirkning på kroppens egen produksjon av kollagen.

Immunforsvaret vårt nyter også godt av vitamin C, og et tilstrekkelig inntak vil bidra til å styrke immunforsvarets normale funksjon.

Inneholder capsaicin

Et svært interessant stoff man finner relativt store mengder av i paprika er capsaicin. Capsaicin er et stoff man egentlig finner i sterke matvarer, slik som eksempelvis chili.

Flere studier har vist at sterk mat kan bidra til økt forbrenning. Årsaken til denne effekten er at capsaicin kan bidra til å øke stoffskiftet midlertidig. Dette vil føre til at kroppen må jobbe hardere, og det vil dermed forbrennes mer kalorier.

Man finner for øvrig ikke like store mengder av capsaicin i paprika som man gjør i chili. Om du ikke takler sterk mat spesielt godt er paprika likevel et ypperlig alternativ!

Lavt kaloriinnhold

Til tross for at paprika har en søt og god smak, inneholder den svært lite kalorier.

Rød paprika inneholder i gjennomsnitt 31 kalorier pr 100 gram. Nesten ingenting, med andre ord!

Til sammenligning inneholder en Big-Mc på McDonals 504 kalorier. Om vi tar utgangspunkt i at en paprika veier 175 gram, må du spise over 9 paprikaer for å få i deg lik mengde kalorier!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social