Test og gjennomgang av slankepiller: Enkel oversikt

BMI kalkulator

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

De aller fleste av oss har på et eller annet tidspunkt ønsket å kvitte oss med noen ekstra overflødige kilo.

For å få bukt med kiloene kreves det en kombinasjon av trening og et sunt, fornuftig kosthold. Problemet? Det kan ta litt lang tid!

Det finnes derfor ulike slankepiller på markedet, som alle hevder at de skal kunne øke forbrenningen, redusere søtsuget og hjelpe deg ned i vekt raskt.

I denne gjennomgangen har vi forsøkt å gi et godt bilde på noen av de mest populære slankeproduktene i Norge. Vi har sett nærmere på hva tilskuddene inneholder, og samtidig hva kundene har å melde om tilskuddene.

Slankepiller & fettforbrennere i Norge

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. MetaBurn
  2. Coffee Zero
  3. Craveless
  4. Tea Zero
  5. MyoBurn

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Metaburn

MetaBurn

Metaburn

I løpet av de siste årene har MetaBurn blitt svært populært, og produktet har i skrivende stund blitt benyttet av over 45 000 nordmenn.

MetaBurn er et naturlig kosttilskudd, som i følge produsenten kan bidra til både økt forbrenning og redusert søtsug.

Produktet er spesielt utviklet for at du skal kunne holde vekten, og man finner derfor rikelige mengder krom i dette tilskuddet, som kan ha en viss stabiliserende effekt på blodsukkeret.

Metaburn inneholder for øvrig ikke kun krom, da man også finner rikelige mengder av både chili, grønn te, wakame og B-vitaminer i tilskuddet.

Effekten av disse næringsstoffene på vektnedgangen er omdiskutert. Noen studier viser til at chili og grønn te kan ha en viss effekt på forbrenningen.

Tilbakemeldingene fra kundene er delte. Enkelte er fornøyd med effekten, mens andre ikke har merket noe som helst etter de begynte å bruke Metaburn.

2. Coffee Zero

Coffee Zero

Coffee Zero Logo

Coffee Zero er en unik norskutviklet kaffe, og produsenten hevder at den nøye utvalgte foredlingsprosessen fører til at svært mange næringsstoffer beholdes – til forskjell fra vanlig kaffe.

Dette kaffeproduktet er basert på grønne kaffebønner, som har den fordelen at klorogensyren ikke forsvinner ved foredling. Enkelte studier har vist til at klorogensyre kan øke forbrenningen til en viss grad. Det er bred enighet om at klorogensyre ikke øker forbrenningen betraktelig mye.

Samtidig inneholder Coffee Zero krom. Krom kan ha en viss effekt på søtsuget, noe som naturligvis vil kunne gjøre det enklere å gå ned i vekt.

Etter å ha tatt en titt på tilbakemeldingene ser vi at tilbakemeldingene fra kundene er litt «sprikende». Enkelte er veldig fornøyde med effekten, mens andre ikke merker noen effekt i det hele tatt.

3. Craveless

Craveless

Craveless.no logo

Craveless er et slankeprodukt som er spesielt utviklet for å redusere søtsug og cravings. Produktet inneholder rikelige mengder krom, som kan ha en stabiliserende effekt på blodsukkeret.

Totalt inneholder Craveless 7 naturlige virkestoffer, som i følge produsenten skal kunne bidra til redusert søtsug og økt energinivå. I tillegg til B-vitaminer og krom, finner man både sink, chili, grønn te og moringa i tilskuddet.

Chili inneholder virkestoffet capsaicin, som har vist seg og kunne ha en viss effekt på kroppens forbrenning. Effekten er for øvrig omdiskutert. Om det i det hele tatt har noen effekt, er de fleste enige om at forbrenningen ikke vil øke nevneverdig mye.

Craveless er tilgjengelig som en abonnementstjeneste. Leveransene kommer hver 4. måned, og månedsprisen er i skrivende stund kun 299 ,- / mnd.

Alt i alt finner vi svært få tilbakemeldinger om Craveless fra kundene. Tilbakemeldingene vi har funnet går stort sett på selve abonnementet, og ikke effekten av produktet.

4. Tea Zero

Tea Zero

Tea Zero Erfaringer

Tea Zero er en norskutviklet te som selges og markedsføres av Norsima.

Teen har ferskensmak og skal være er en effektiv slankete, da den både skal dempe søtsuget og apetitten. I tillegg skal den øke fettforbrenningen.

Teen består av 100% naturlige ingredienser og inneholder en blanding av grønn te, ekstrakt av grønne kaffebønner og krom. I tillegg inneholder den urtene Storborre og Shisandra.

Krom kan ha en viss effekt på blodsukkeret, som vil kunne dempe det verste søtsuget over tid – gitt at du ikke får i deg nok gjennom det vanlige kostholdet ditt.

Tilbakemeldingene fra kundene er litt sprikende, der noen hevder de både har gått ned i vekt og fått dempet søtsug, mens andre hevder de ikke merket noen effekt.

5. MyoBurn

MyoBurn

MyoBurn fra MyRevolution

MyoBurn er en fettforbrenner som skal bidra til å hindre opptaket av karbohydrater i kroppen, samtidig som den skal øke forbrenningen.

Produktet inneholder 4 ingredienser. Disse ingrediensene er grønne kaffebønner, grønn te, capsaicin og koffein.

De grønne kaffebønnene inneholder mer klorogensyre enn vanlige kaffebønner. Primært er dette årsaken til påstanden om at grønne kaffebønner øker forbrenningen og bedre bidrar til å regulere blodsukkeret.

Også her er effekten omdiskutert. Det er ingen bred enighet om at grønne kaffebønner reduserer søtsug ved å regulere blodsukkeret.

Som mange andre slankeprodukter inneholder også MyoBurn capsaicin. Capsaicin finnes i chili, og det hevdes at det skal kunne øke forbrenningen. Effekten er omdiskutert, og økningen i forbrenningen vil ikke være merkbart stor.

I tillegg inneholder MyoBurn koffein. Det har hvertfall en godt dokumentert oppkvikkende effekt – kanskje det hjelper deg opp fra sofaen?

Ulike typer slankepiller

Det kan være vanskelig å finne frem i et hav av ulike fettforbrennere, og effekten kan være ulik fra person til person.

Det du bør se etter er hvilke egenskaper de har, og finne en som passer til dine behov.

Oppkvikkende og økt fokus

Disse fettforbrennerne inneholder ingredienser som stimulerer sentralnervesystemet.

De har en oppkvikkende effekt og gir økt fokus. I tillegg til at de gir mer energi under treningen, vil de også gi økt energi gjennom hele døgnet, som igjen vil kunne føre til økt forbrenning.

Apetittdempende

En fettforbrenner med apetittdempende effekt vil kunne dempe sultfølelsen, noe som vil være veldig behjelpelig dersom du ligger i kaloriunderskudd i forbindelse med vektnedgang.

De gir også en større metthetsfølelse selv om du spiser mindre mat enn tidligere. Disse inneholder gjerne ingredienser som krom, synefrin og grønn te.

Termogene slankepiller

Kroppen bruker energi for å bryte ned den maten vi spiser, og det er enkelte stoffer som hjelper med å øke dette energiforbruket.

Termogene betyr varmeproduksjon, og disse fettforbrennerne har ingredienser som øker kroppens termogener, altså temperatur, uten å tilføre ekstra kalorier.
Dette kan eksempelvis være sterke krydder og koffein.

Tidligere inneholdt typisk slankepiller alltid efedrin. Dette er ulovlig i Norge, og du vil derfor ikke finne fettforbrennere med dette virkestoffet i norske butikker.

Stimulansfri fettforbrenner

Mange fettforbrennere inneholder ingredienser som har en oppkvikkende effekt, og dette kan utsette kroppen for stress ved regelmessig bruk og høye doser.

Dersom man vil unngå dette kan man velge en stimulansfri fettforbrenner. Disse inneholder stimulansfrie ingredienser som CLA og L-karnatin. CLA kan øke frigjøringen av lagret kroppsfett, og L-karnatin bruker frigjort fett som brensel på cellenivå.

Lykke til med vektnedgangen!