Sonos Roam Test: Et portabelt råskinn!

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Sonos glimter til med sin første portable høyttaler. Men klarer Sonos Roam å leve opp til forventningene?

Sonos Roam: Kort oppsummert

Sonos Roam

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Sonos Roam

Sonos Roam er en av de bedre bærbare høyttalerne som er å få tak i.

Høyttaleren leveres med det klassiske og stilrene Sonos-designet, og veier kun 430 gram. Null problem å ta med seg høyttaleren på farten, med andre ord!

Lydkvaliteten er imponerende god, og den brukervennlige Sonos-appen gjør det hele til en svært fornøyelig opplevelse.

Sonos Roam er en knallgod bærbar høyttaler. Lydkvaliteten er mer enn tilfredsstillende, og høyttaleren fremstår som svært brukervennlig!

Fordeler

 • Brukervennlig.
 • Letthåndterlig.
 • Trådløs lader.
 • Vannresistent.
 • Imponerende lydkvalitet.
 • Taleassistent.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • Flott mobilapp.

Ulemper

 • Litt kort batteritid.
 • Mangler 3.5 mm-inngang.

Stilrent design og god byggekvalitet

Sonos Roam

 • Stilrent design.
 • 430 gram.
 • Vann- og støvresistent.

Før lanseringen av Roam var Move det nærmeste man kom en portabel høyttaler fra Sonos.

Sonos Roam er heldigvis langt slankere i formen, og veier kun 430 gram. Her har man enkelt og greit med en håndholdt høyttaler å gjøre, og den er faktisk mindre enn en halvlitersboks med drikke.

Til tross for den slanke formen er byggekvaliteten likevel solid, og høyttaleren fremstår rett og slett som en robust liten rakker.
Kroppen er bestående av aluminiums-materiale med lav vekt, mens både topp og bunn er belagt med gummi. Dette sikrer at høyttaleren enkelt kan benyttes stående uten at den faller over ende. Om ønskelig kan høyttaleren naturligvis også plasseres liggende, og de 4 gummi-føttene på undersiden av høyttaleren gir god stabilitet.

På den gummierte toppen finner du 4 touch-knapper. Her kan du enkelt justere volumet, starte / stoppe musikken og eventuelt aktivere den digitale taleassistenten.

Rent designmessig er det lite nytt med Roam. Sonos er tro til konseptet, og det enkle og stilrene designet gjør at Roam står i stil til de andre modellene fra produsenten. Sonos har heller ikke gjort noen krumspring med tanke på fargevalg. Høyttaleren er kun tilgjengelig i svart eller hvit.

Vann- og støvbestandig

Sonos Roam er vannbestandig

En portabel reisehøyttaler er jo i utgangspunktet ment for at den skal benyttes utendørs. I våre øyne er det derfor helt nødvendig at høyttaleren tåler litt vann og støv fra omgivelsene.

Heldigvis er Sonos Roam IP67-sertifisert. I praksis betyr dette at høyttaleren er både vann- og støvresistent. Her kan du altså enkelt ta med deg høyttaleren hvor enn du skal, uten at du trenger å bekymre deg om det skulle komme en aldri så liten regnskur!

Enkelt førstegangsoppsett

 • Oppsett med NFC.
 • Integrasjon mot eksisterende Sonos-system.

Å sette opp nye smartprodukter endre ofte opp som en tidkrevende og frustrerende opplevelse. Slik er det ikke med Sonos Roam. Hvertfall ikke om telefonen din har NFC-støtte.

Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned Sonos-appen (S2-versjonen) til telefonen din. Deretter skrur du på høyttaleren og lar appen guide deg gjennom hele prosessen. I praksis er det svært lite du trenger å gjøre. Takket være NFC-funksjonen trenger du kun holde telefonen din inntil høyttaleren, og vipps. Du er i mål.

Vi testet dette med en Android-telefon, og hadde ingen problemer med oppsettet. Det var rett og slett lekende lett, og den nye Sonos Roam-høyttaleren ble automatisk lagt til i vårt eksisterende Sonos-system.

Imponerende lydkvalitet

Sonos Roam Stående

 • God lydkvalitet.
 • Bredt lydbilde.
 • Dyp bass.

I følge Sonos selv skal faktisk Roam være den beste portable høyttaleren på markedet når det kommer til lydkvalitet. Man kan vel derfor trygt si at forventningene var relativt høye.

Sonos er godt kjent for å levere produkter med ypperlig lydkvalitet. Roam er intet unntak. Til tross for at høyttaleren er svært liten og nett sparker den godt fra seg.
Til å være så liten har den et overraskende bredt lydbilde, og den gjør det også godt i den nedre delen av spekteret. Bassen er rett og slett knallgod!

Greit nok. Sonos Roam kan naturligvis ikke måle seg med de råeste smarthøyttalerne på markedet. Det kan man riktig nok heller ikke forvente seg. Dette er en liten, portabel høyttaler som skal gi god lyd mens man er utendørs eller på farten. Og til akkurat det fungerer Sonos Roam utmerket godt!

Roam takler også å spille imponerende høyt. Volumet er naturligvis litt begrenset med tanke på selve størrelsen, men man dekker faktisk et ganske så greit område selv når man er utendørs.

Via Sonos-appen kan du også tilpasse lydbildet slik du selv måtte ønske. EQ-funksjonen gir deg mulighet til å justere både bass, diskant og loudness. I appen kan du også aktivere TruePlay. Denne funksjonen vil automatisk tilpasse lydbildet etter omgivelsene.

Lydkvaliteten til Sonos Roam er likevel ikke helt perfekt. Lyden høres rett og slett litt tynn og skarp ut på veldig høyt volum. For å få mest mulig ut av høyttaleren anbefaler vi derfor at du ikke skrur helt opp når du hører musikk.

Funksjonrik app og gode tilkoblingsmuligheter

 • Musikk på tvers av tjenester.
 • Bluetooth og WiFi.
 • Sound Swap.

Sonos har lang erfaring med utviklingen av brukervennlige smarthøyttalere. Via Sonos-appen kan du enkelt høre musikk fra flere ulike strømmetjenester, og du kan blant annet høre radio via Sonos’ egne radiotjeneste.

Sonos eliminerer enkelt og greit behovet for at man må forholde seg til et hav av ulike strømmetjenester på èn gang. Via appen kan du enkelt legge til favoritter og spillelister på tvers av tjenestene, og etter vår mening fungerer dette svært godt.

Om du har flere Sonos-enheter i hus er det enkelt å pare høyttalerne sammen. De parede høyttalerne vil da spille av den samme musikken. Perfekt om du vil la Sonos Roam stå utendørs, mens et par Sonos One-høyttalere spiller av musikken innendørs.

Når du er i nærheten av hjemmet kobles telefonen din til høyttaleren via WiFi. Høyttaleren vil videre ty til Bluetooth-tilkobling når et trådløst nettverk ikke er tilgjengelig. Spotify Connect sikrer også at du kan spille av musikk over WiFi, uten behov for å pare telefonen med høyttaleren.

Sonos Roam har i tillegg fått mye skryt på grunn av TruePlay-funksjonen. Tidligere var funksjonen kun forbeholdt iOS, men er nå også kompatibel med Android-enheter. TruePlay fører i praksis til at høyttaleren automatisk tilpasser lydbildet etter omgivelsene. Etter vår mening fungerer dette godt. Lydkvaliteten er god både innendørs og utendørs!

Av de nye funksjonene nevner vi også Sound Swap. Ved å holde inne pause-knappen på høyttaleren vil du automatisk kunne sende lyden videre til den nærmeste Sonos-høyttaleren i samme system.

Men hva med batteritiden?

Sonos Roam Trådløs Lader

 • 10-timers batteritid.
 • Støtter trådløs lading.

Til nå har vi hatt mye positivt å si om Sonos Roam. Men hva med batteritiden?

En portabel høyttaler bør naturligvis ha en relativt lang batteritid. Batteritiden til Sonos Roam er etter vår mening grei nok.

10-timers spilletid er rett og slett litt lite sammenlignet med flere av konkurrentene. UE Megaboom 3 har blant annet 20-timers batteritid, og man finner faktisk høyttalere som holder så lenge som 24 timer.

Hvor lenge batteriet vil holde avhenger naturligvis av hvor høy musikk du spiller. Om volumet er relativt høyt må du nok regne med litt mindre enn 10 timer. Flere har rapportert om at den kun holder i 8 – 9 timer på høyt volum.

Her er det likevel viktig at man ikke blir for kritisk. Om du tar med deg høyttaleren ut i parken holder den det gående gjennom hele kvelden.
For vår del er det sjeldent vi har behov for en batteritid på noe særlig mer enn 10 timer. På den positive siden leveres også Sonos Roam med en praktisk og elegant trådløs lader.

Batteritiden når høyttaleren ikke er i bruk er i tillegg grei. Sonos Roam vil automatisk gå inn i standby-modus når du slutter å spille av musikk. Høyttaleren vil da holde i omtrentlig 10 dager før den må lades på nytt.

Oppsummert

Sonos Roam veier i mange tilfeller opp for ulempene med Sonos Move. Roam er etter vår mening en av de mer attraktive bærbare høyttalerne på markedet, og den oppleves som svært letthåndterlig.

Via Sonos-appen får du tilgang til mange smarte funksjoner, og du kan enkelt tilpasse lydbildet etter eget ønske. Integrasjonen mot eksisterende systemer foregår sømløst, og selve oppsettet av høyttaleren er lekende lett.

Selv om Sonos Roam er en liten høyttaler er lydkvaliteten overraskende god. Her får man god bass og fyldige toner som gjør seg godt både innendørs og utendørs.

Prisnivået er heller ikke spesielt høyt, og for omkring 2.000 kroner får du en god og brukervennlig bærbar høyttaler!

Avatar

Anders O

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.