FitBit Charge 4 Test: Oppgradering av forgjengeren

Fitbit charge 4

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

FitBit Charge 4 er en oppgradert versjon av den svært populære forgjengeren, Charge 3.

Armbåndet leveres med mange hendige funksjoner, slik som 24-timers pulsmåling, kaloriforbruk, samt søvn- og treningsregistrering. Og ikke minst, innebygd GPS!

FitBit hevder at dette er en av de beste aktivitetsarmbåndene som er å få tak i, og at produktet vil gi deg en dypere forståelse av din egen kropp og helse.

Vi ønsket å finne ut av om dette stemte, og har derfor testet FitBit Charge 4!

Fitbit Charge 4: Kort oppsummert

Fitbit Charge 4

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Fitbit Charge 4
Batteritid: 7 dager Tilkoblinger: Bluetooth, NFC Berøringsskjerm: Ja 24/7 pulsmåler: Ja Søvnmåler: Ja GPS: Ja EKG-måling: Nei Aktivitetsmåler: Ja Vanntett: Ja (50 meter) Vekt: 35 gram

Fitbit Charge 4 leveres med et stilrent og minimalistisk design, og passer godt på armen både til hverdags og på trening.

Til tross for at pulsmålingene kun utføres via håndleddet, oppleves målingene som gode og nøyaktige, selv ved relativt intensiv aktivitet.

Den tilhørende mobilappen fungerer godt sammen med klokka, og det oppleves som enkelt å sette seg inn i hvordan den fungerer.

Selve batteritiden er vi godt fornøyde med, og klokken holdt faktisk ut i 6 dager i løpet av vår testperiode.

Vi setter også pris på at Fitbit gir en lang rekke muligheter for hvordan selve skjermen på klokka skal konfigureres, slik at du kan få tilgang på den informasjonen som er mest relevant for deg så raskt som mulig.

Utover dette bemerker vi oss at den gummierte håndreimen føles lett og behagelig rundt håndleddet, og vi brukte også klokka gjennom natten uten at vi opplevde den som ubehagelig.
Leveres med innebygd GPS!

Fordeler

  • Innebygd GPS!
  • God batteritid.
  • Stilig og minimalistisk design.
  • Nøyaktig pulsmåler.
  • Mobilapp med mye funksjonalitet.
  • Søvnregistrering.

Ulemper

  • Proprietær lader.
  • Prisbelagte premiumfunksjoner i appen.

Stilrent design

Fitbit Charge 4 Test

Det første vi bemerker oss er at armbåndet har et slankt og minimalistisk design.

I tillegg til selve aktivitetsarmbåndet, følger det også med en ekstra reim. Perfekt dersom reimen som sitter på armbåndet ikke skulle passe!

Det følger også naturligvis med en ladekabel, men vi ble faktisk relativt overrasket over at det ikke følger med egen strømadapter.
Her må du altså enten lade via en USB-kontakt på en PC, eller skaffe en egen strømadapter.

Dette er likevel ikke noe vi har tatt særlig hensyn til i vurderingen. Som oftest har man jo en strømadapter liggende.

Etter å ha kommet over det verste sjokket med strømadapteren, tar en vi en titt på de medfølgende reimene.

Det er ikke noe hokus pokus med disse reimene. Dette er helt enkle, gummierte reimer, som går godt overens med lavprofil-designet FitBit forsøker å oppnå med Charge 4.

De gummierte reimene oppleves som både myke og fleksible, og armbåndet ligger behagelig rundt håndleddet.

FitBit App

En av de store salgsargumentene til FitBit er den populære «Fitbit-appen», som er tilgjengelig både på Android og iOS.

Alt i alt er vi relativt fornøyd med applikasjonen. Et stort minus er likevel at appen ikke har støtte for norsk språk, og all informasjon presenteres på engelsk.

Vi har for øvrig kun testet Android-versjonen, men appene er tilnærmet identiske rent funksjonsmessig.

I appen har du mulighet til å se detaljert informasjon om treningsøktene dine, antall steg per dag, puls og søvnkvalitet.
For de av dere som skulle ha interessante av å logge vann- og matinntaket, er det også mulighet for det i appen.

Om du planlegger å logge næringsinntaket, bør du likevel være forberedt på at Fitbit ikke har inkludert en database over norske matvarer. Du må dermed ta til takke med en database med matvarer fra utlandet.

Vi setter spesielt pris på at man har muligheten til å sammenfatte informasjonen fra armbåndet, og man kan blant annet se en detaljert oppsummering av uken som er gått.

Appen kan konfigureres etter deg og dine behov, og du kan selv avgjøre hvilken informasjon som skal vises i appen.
Det er også mulig å sette opp mål for både trening, søvn, vekt og lignende.

I appen har du også muligheten til å angi hvilken informasjon du ønsker at skal vises på displayet til armbåndet. Her kan du faktisk velge mellom totalt 15 ulike visningsalternativer.
Vi i redaksjonen liker best «Stats Heavy», men her er det bare å prøve seg frem og finne noe man selv liker.

Om du har valgt et alternativ som eksempelvis ikke viser puls, kan du alltids swipe oppover på skjermen og få informasjon all informasjon du trenger.

Alt i alt føler vi at appen er intuitiv å bruke, samtidig som den faktisk viser mye interessant informasjon som man ikke kan lese av direkte fra armbåndet.

I appen har man også ulike premium-funksjoner, slik som treningsprogrammer og guider til meditasjon.

Haken med disse funksjonene er at de koster ekstra. 99 kr/mnd er ikke store utgiften, men vi føler at dette burde være inkludert da vi trossalt har kjøpt selve produktet.

Treningslogg i appen

Fitbit Charge 3 Test mobilappI mobilappen har man mulighet til å se detaljert informasjon om treningsøkter som er blitt utført.

For at en treningsøkt faktisk skal bli logget, har du 2 alternativer.

  • Du kan stole på at Charge 4 automatisk forstår at du har begynt å trene.
  • Du kan manuelt fortelle armbåndet at treningsøkten er i gang.

For joggeturer fungerer den automatiske treningsregistreringen ypperlig, og vi setter stor pris på at vi ikke trenger å si ifra om at vi har begynt å trene.

For deg som trener styrke er nok likevel ikke den automatiske loggingen like nyttig. Vi opplevde faktisk at Charge 4 ikke forstod at vi trente før det hadde gått 20 minutter av økten.

All skylden kan nok likevel ikke legges på Charge 4. Oppvarmingen var bestående av funksjonelle øvelser hvor kroppen ikke beveges veldig mye, og pulsen var heller ikke spesielt høy.

Etter at treningsøkten er registrert, må du inn i appen eller på nettsiden for å se selve loggen.

Det er ikke noe som er nyskapende med informasjon som vises. Det er likevel interessant å få informasjon om både gjennomsnittlig og maksimalt pulsnivå, kaloriforbruk og antall steg.

Pulsregistrering og skritteller

Fitbit Charge 4 har støtte for både 24-timers pulsregistrering og telling av antall skritt.

Din nåværende puls og antall skritt kan enkelt leses av fra det oversiktlige displayet på armbåndet.

Etter å ha testet armbåndet over en lengre periode sitter vi igjen med en oppfatning av at selve pulsregistreringen er nøyaktig. Pulsmålingene har faktisk vært tilnærmet identiske med manuelle målinger vi har utført i løpet av testperioden.

En annen hendig funksjon er at armbåndet også registrerer hvilepulsen din, slik at du enkelt kan se om denne har endret seg over tid.
I vår testperiode ble hvilepulsen til brukeren målt til 52, som stemmer godt overens med tidligere målinger vi har tatt.

Når det kommer til skrittelleren er vi også relativt fornøyde, og den går hvertfall ikke glipp av skritt.
Snarere tvertimot. Til tider er armbåndet rett og slett litt for generøst, og registrerer en god del flere steg enn det vi har tatt.

Skrittelleren er likevel en suveren løsning for å måle aktivitetsnivået fra dag til dag, og du vil enkelt kunne se om du har vært for inaktiv.

Meget god batteritid

Siden Charge 4 er utstyrt med innebygd GPS var vi spente på om battertiden var like god som på forgjengeren, Charge 3.

Og, kort og godt. Batteritiden er minst like god!

Som nevnt er det kun mulig å lade Charge 4 med en spesialtilpasset lader. Vi skulle gjerne sett at det var mulig med en standard USB-kabel.

I løpet av perioden vi har testet Charge 4 har vi gjennomført en del treningsøkter. Armbåndet ble også stort sett brukt også på nattestid.

Batteriet holdt ganske akkurat i 6 dager, før Charge 4 begynte å si ifra om at den trengte en runde med laderen.

Oppsummert

Kort og godt er Fitbit Charge 4 et solid aktivitetsarmbånd. Vi er spesielt imponerte over at pulsmåleren er så nøyaktig som den er, til tross for at pulsen kun måles vi håndleddet.

Mobilappen er mer eller mindre helt nødvendig for å få mest mulig ut av produktet, og det er ikke spesielt vanskelig å sette seg inn i funksjonaliteten.

Batteritiden er det lite å utsette på, og med en total batteritid på 7 dager holder Fitbit det de lover.

Selve displayet på armbåndet kan konfigureres slik du selv ønsker, og rent praktisk føles armbåndet behagelig og lett rundt håndleddet.

Vi skulle likevel gjerne sett at appen var tilgjengelig på norsk. Vi setter også lite pris på at man presenteres med diverse premium-tjenester som kun er tilgjengelige mot betaling, når man allerede har kjøpt selve produktet.

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.