FitBit Charge 4 Test

Fitbit charge 4 test

FitBit Charge 4 er en oppgradert versjon av den svært populære forgjengeren, Charge 3.

Armbåndet leveres med mange hendige funksjoner, slik som 24-timers pulsmåling, kaloriforbruk, samt søvn- og treningsregistrering – og ikke minst, innebygd GPS!

FitBit hevder at dette er en av de beste aktivitetsarmbåndene som er å få tak i, og at produktet vil gi deg en dypere forståelse av din egen kropp og helse.

Vi ønsket å finne ut av om dette stemte, og har derfor testet FitBit Charge 4!

Kort oppsummert

BESTE AKTIVITETSKLOKKE - Fitbit Charge 4

4.8
Fitbit Charge 4 Test

Kort og godt er Fitbit Charge 4 et solid aktivitetsarmbånd, og vi er spesielt imponerte over at pulsmåleren er så nøyaktig som den er, til tross for at pulsen kun måles vi håndleddet.

Mobilapplikasjonen er mer eller mindre helt nødvendig for å få mest mulig ut av produktet, og det er ikke spesielt vanskelig å sette seg inn i funksjonaliteten.

Batteritiden er det lite å utsette på, og med en total batteritid på 7 dager holder Fitbit det de lover.

Selve displayet på armbåndet kan konfigureres slik at den viser informasjonen som er nyttig for akkurat deg, og rent praktisk føles armbåndet behagelig og lett rundt håndleddet.

Innebygd GPS!

Fordeler

  • Innebygd GPS!
  • God batteritid.
  • Stilig og minimalistisk design.
  • Nøyaktig pulsmåler.
  • Mobilapp med mye funksjonalitet.
  • Søvnregistrering.

Ulemper

  • Proprietær lader.
  • Prisbelagte premiumfunksjoner i appen.

Stilrent design

Fitbit Charge 4 Test

Det første vi bemerker oss er at armbåndet har et slankt og minimalistisk design.

I tillegg til selve aktivitetsarmbåndet, følger det også med en ekstra reim, dersom reimen som sitter på armbåndet ikke skulle passe.

Det følger også naturligvis med en ladekabel, men vi ble faktisk relativt overrasket da det ikke følger med egen strømadapter til ladekabelen.
Her må du altså enten lade via en USB-kontakt på en PC, eller anskaffe en egen strømadapter.

Dette er forøvrig ikke noe vi har tatt særlig hensyn til i vurderingen, da det i praksis er slik at mange har en ekstra strømadapter liggende.

Etter å ha kommet over det verste sjokket med strømadapteren, tar en vi en titt på de medfølgende reimene.

Det er ikke noe hokus pokus med disse reimene – dette er helt enkle, gummierte reimer, som går godt overens med lavprofil-designet FitBit forsøker å oppnå med Charge 4.

De gummierte reimene oppleves som både myke og fleksible, og armbåndet ligger behagelig rundt håndleddet.

FitBit App

En av de store salgsargumentene til FitBit er den populære «Fitbit-appen», som er tilgjengelig både på Android og iOS.

Alt i alt er vi relativt fornøyd med applikasjonen, men et stort minus er at appen ikke har støtte for det norske språket, og all informasjon vil dermed bli presentert på engelsk.

Vi har forøvrig kun testet Android-versjonen, men basert på tilbakemeldinger fra kunder skal appene være tilnærmet identiske rent funksjonsmessig.

I appen har du mulighet til å se detaljert informasjon om blant annet treningsøktene dine, antall steg per dag, puls og søvnkvalitet.
For de av dere som skulle ha interessante av å logge vann- og matinntaket, er det også mulighet for dette i appen.

Dersom du planlegger å logge næringsinntaket, bør du forøvrig være forberedt på at Fitbit ikke har inkludert en database over norske matvarer, og du må dermed ta til takke med en database med matvarer fra eksempelvis USA.

Vi setter spesielt pris på at man har muligheten til å sammenfatte informasjonen fra armbåndet, og man kan blant annet se en detaljert oppsummering av uken som er gått.

Appen kan konfigureres etter deg og dine behov, og du kan enkelt selv avgjøre hvilken informasjon som skal vises i appen.
Det er også mulig å sette opp mål for både trening, søvn, vekt og lignende.

I appen har du også muligheten til å angi hvilken informasjon du ønsker at skal vises på displayet til armbåndet, og du kan velge mellom totalt 15 ulike visningsalternativer.
Vi i redaksjonen liker best «Stats Heavy», men her er det bare å prøve seg frem og finne noe man selv liker.

Dersom du har valgt et visningsalternativ som ikke viser eksempelvis puls, kan du alltid swipe oppover på skjermen, og få informasjon om blant annet antall steg, puls, kaloriforbruk og distanse.

Alt i alt føler vi at appen er intuitiv å bruke, samtidig som den faktisk viser mye interessant informasjon som man ikke kan lese av direkte fra armbåndet.

I appen har man også ulike premiumfunksjoner, slik som ulike treningsprogrammer og guider til meditasjon.

Haken med disse funksjonene er at de koster ekstra – 99 kr/mnd er ikke store utgiften, men vi føler at dette burde være inkludert da vi trossalt har kjøpt selve produktet.

Treningslogg i appen

Fitbit Charge 3 Test mobilappI mobilappen har man mulighet til å se detaljert informasjon om treningsøkter som er blitt utført.

For at en treningsøkt faktisk skal bli logget, har du 2 alternativer;

– Du kan stole på at Charge 4 automatisk forstår at du har begynt å trene.

– Du kan manuelt fortelle armbåndet at treningsøkten er i gang.

For joggeturer fungerer den automatiske treningsregistreringen ypperlig, og vi setter stor pris på at vi ikke trenger å instruere armbåndet om at det skal logges.

For deg som trener styrke er nok allikevel ikke den automatiske loggingen like nyttig – og vi opplevde faktisk at Charge 4 ikke forstod at vi trente før det hadde gått 20 minutter av treningsøkten.

All skylden kan forøvrig ikke legges på Charge 4 – oppvarmingen var bestående av funksjonelle øvelser hvor kroppen ikke beveges veldig mye, og pulsen var heller ikke spesielt høy.

Etter at treningsøkten er registrert, må du inn i appen eller på nettsiden for å se selve loggen.

Det er ikke noe som er nyskapende med informasjon som vises, men det er allikevel interessant å få informasjon om både gjennomsnittlig og maksimalt pulsnivå, kaloriforbruk og antall steg.

Pulsregistrering og skritteller

Fitbit Charge 4 har, som så mange andre aktivitetsarmbånd, støtte for både 24-timers pulsregistrering og telling av antall skritt.

Din nåværende puls og antall skritt du har tatt i løpet av dagen kan enkelt leses av fra det oversiktlige displayet på armbåndet, gitt at du har valgt et visningsalternativ som inneholder denne informasjonen.

Etter å ha testet armbåndet over en lengre periode sitter vi igjen med en oppfatning av at selve pulsregistreringen er svært nøyaktig, og pulsmålingene har vært tilnærmet identiske med manuelle målinger vi har utført i løpet av testperioden.

En annen hendig funksjon er at armbåndet også registrerer hvilepulsen din, slik at du enkelt kan se om denne har endret seg over tid.
I vår testperiode ble hvilepulsen til brukeren målt til 52, som stemmer godt overens med tidligere målinger som er utført.

Når det kommer til skrittelleren er vi også relativt fornøyde, og den går hvertfall ikke glipp av skritt.
Snarere tvertimot – til tider er armbåndet rett og slett litt for generøst, og resultatet blir at det registreres flere steg enn det som i realiteten er riktig.

Skrittelleren er allikevel en suveren løsning for å måle aktivitetsnivået fra dag til dag, og du vil enkelt kunne se om du har vært for inaktiv.

Meget god batteritid

På bakgrunn av at Charge 4 er utstyrt med innebygd GPS, var vi spente på om battertiden var like god som på forgjengeren, Charge 3.

Og, kort og godt – batteritiden er minst like god!

Som nevnt er det forøvrig kun mulig å lade Charge 4 med en spesialtilpasset lader, og vi skulle gjerne sett at det var mulig via en standard USB-kabel.

I løpet av perioden vi har testet Charge 4, har vi gjennomført en del treningsøkter, og aktivitetsmåleren ble også stort sett benyttet også på nattestid.

Batteriet holdt ganske akkurat i 6 dager, før Charge 4 begynte å si ifra om at den trengte en runde med laderen.

Interessant søvnregistrering

En annen interessant funksjon med dette aktivitetsarmbåndet er søvnregistreringen.

Dersom du har på aktivitetsarmbåndet mens du sover, vil du faktisk få detaljert informasjon om hvor lenge du har vært i ulike søvnstadier i løpet av natta.

Skjermbildet over er et eksempel fra en natt hvor vår testperson hadde på seg Fitbit Charge 4 gjennom hele natten.

Det er tilnærmet umulig å verifisere om de korte oppvåkningene gjennom natten faktisk stemmer, men den lengre oppvåkningen litt etter 04:00 er i alle fall korrekt.

Oppsummert

Kort og godt er Fitbit Charge 4 et solid aktivitetsarmbånd, og vi er spesielt imponerte over at pulsmåleren er så nøyaktig som den er, til tross for at pulsen kun måles vi håndleddet.

Mobilapplikasjonen er mer eller mindre helt nødvendig for å få mest mulig ut av produktet, og det er ikke spesielt vanskelig å sette seg inn i funksjonaliteten.

Batteritiden er det lite å utsette på, og med en total batteritid på 7 dager holder Fitbit det de lover.

Selve displayet på armbåndet kan konfigureres slik at den viser informasjonen som er nyttig for akkurat deg, og rent praktisk føles armbåndet behagelig og lett rundt håndleddet.

Vi skulle forøvrig gjerne sett at appen var tilgjengelig på norsk, og vi setter lite pris på at man presenteres med diverse premium-tjenester som kun er tilgjengelige mot betaling, når man allerede har kjøpt selve produktet.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!