Kingsmith Rowingpad Pro: Vanndrevet romaskin

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Under coronapandemien ble hjemmetrening svært populært. Stengte treningssentre gjorde at vi måtte finne nye løsninger, og hjemmene våre ble fylt opp med ulike treningsutstyr. Inntil nylig var både tredemøller og romaskiner noe kun de med god plass kunne ha hjemme.

Heldigvis har også dette endret seg. Det var derfor ikke noen tvil hos oss da vi fikk anledning til å prøve ut Kingsmith RowingPad Pro, som kom på markedet i november 2022. Dette er en sammenleggbar romaskin som både skal være brukervennlig og enkel å stue vekk.

Hvordan kommer Kingsmith RowingPad Pro ut i vår vurdering, og hva ble våre erfaringer?

Kingsmith RowingPad Pro: Kort oppsummert

Kingsmith RowingPad Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Kingsmith Rowingpad Pro Test
Motstandstype: Vann Antall motstandsnivåer: Autoregulert Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 30 kg Maksimal brukervekt: 120 kg Mål: 206 x 50 x 58 cm

Kingsmith RowingPad Pro er en ny romaskin på markedet. Leverandøren har hatt stor suksess med den sammenleggbare tredemøllen, WalkingPad Pro og nå er de altså ute med en sammenleggbar romaskin.

Det spesielle med denne romaskinen, er at den har vannbasert motstand, i motsetning til andre romaskiner som benytter seg av luftmotstand eller magnetisk motstand. Produsenten hevder at dette vil gi deg en mer autentisk følelse av å ro.

Totalt sett er vi veldig tilfreds med denne romaskinen. Vi får virkelig brukt kroppen og ved hjelp av ulike videoer vi fant på nett, kunne vi også teste andre styrkeøvelser man kan gjøre med RowingPad Pro. Spesielt godt liker vi lyden av vannet som roteres rundt i tanken. Det får det til å høres ut som vi er ute på vannet.

Sammenlignet med andre sammenleggbare romaskiner, tar denne en del mer plass i sammenlagt tilstand (i bredden). Når den er foldet sammen er den likevel langt mer diskret enn konkurrentene, og den tar veldig lite plass i høyden. Her er det enkelt å sette romaskinen inn i et hjørne, uten at den tar særlig mye oppmerksomhet!

Fordeler

  • Stilig design.
  • Svært enkel montering.
  • Lite vedlikehold.
  • Robust konstruksjon.
  • Realistisk rofølelse.
  • App og treningscomputer.
  • Medfølgende vannpumpe.

Ulemper

  • Ingen pulsmåler eller treningsprogrammer.
  • Merkelig plassering av LCD-display.
  • Litt mørkt display.
  • Høyere støynivå enn magnetiske romaskiner.

Enkelt å komme i gang

Kingsmith Rowingpad Pro

Det var stor spenning i heimen da romaskinen ankom. Vekten er 30 kg, og vi gruet oss naturligvis litt til å montere den. Det er jo aldri gøy.

Derfor var gleden stor da vi så at den var ferdig montert. Det eneste vi måtte gjøre var å folde den ut, og feste et par skruer. Deretter var det å fylle på vann og algemiddel, før det bar «ut på på tur».

Den nordiske stilen, med kombinert metall og mørkt treverk, gir deg følelsen av eksklusivitet og kvalitet.

Konstruksjon

Kingsmith Rowingpad Pro Foldet sammen

RowingPad Pro er en robust romaskin, der metall og tre er hovedmaterialene. Maskinen kan foldes sammen 3 ganger, slik at du kan stue den vekk mellom øktene.

Dette er ikke den minste sammenleggbare romaskinen på markedet, men det er begrenset hvor liten den kan bli med en vannbeholder på drøye 13 liter. På den positive siden tar RowingPad Pro veldig lite plass i høyden.

Setet, som enkelt kan tas av, går frem og tilbake på 2 skinner. I løpet av vår testperiode følte vi at vi satt godt og trygt på setet gjennom alle øktene.

Egenvekten er på 30 kilo. Det må faktisk til når store deler av romaskinen består av massivt, mørkt tre.

Det at den ser stilig ut, er en fordel. Størrelsen gjør jo tross alt at det ikke er like enkelt å få plass til den i en liten bod. Derfor vil de med liten plass måtte ha den fremme, men den gjør ikke mye ut av seg om den står i et hjørne.

Vannbasert motstand gir mer realistisk trening

Kingsmith Rowingpad Pro Sete

RowingPad Pro er utviklet i samarbeid med utøvere på elitenivå og trenere. Fokuset har vært å få treningen med romaskinen mest mulig autentisk og realistisk.

Når du ror, vil padleårene i vanntanken rotere. Lyden kan minne om lyden man hører når man er ute på vannet og ror, og den gir faktisk en helt egen stemning. I tillegg vil motstanden minne mer om ekte roing.

Skånsom trening

De tradisjonelle romaskinene, som enten har luftmotstand eller magnetisk motstand, lar deg velge mellom ulike motstandsnivåer. Antall nivåer avhenger av hvilken romaskin du har.

Siden RowingPad Pro har vannbasert motstand, finnes det ikke noen innstilling for motstand. På den andre siden vil du kunne regulere motstanden til en viss grad. Ved å øke tempoet på roingen, vil motstanden bli tyngre. Og motsatt om du senker farten. I tillegg kan du regulere motstanden ved å helle på mer vann for økt motstand, eller tømme ut vann for redusert motstand.

Her får du en ergonomisk utformet romaskin, der du får en jevn muskelbelastning. Mens du ror får du trent både armer, skuldre, rygg og lår. Siden belastningen fordeles, vil du i tillegg redusere risikoen for slitasjeskader.

Selve setet er også ergonomisk utformet, for å få en mest mulig behagelig treningsøkt. Føttene festes i fotstropper, så de sitter godt. I tillegg kan fotstøttene stilles opp og ned, alt etter hvor høyt du ønsker å ha føttene.

Håndtaket er laget av anti-slip-materiale og er festet i et sterkt nylonbelte.

Følg med på fremgangen mens du ror – eller?

Kingsmith Rowingpad Pro Display

Romaskinen er utstyrt med en ledskjerm som går på batteri. Disse følger med i esken når du kjøper romaskinen.

I det du begynner å ro, vil skjermen starte opp og vise gi deg informasjon om hastighet, antall rotak, rotak per minutt, kaloriforbruk, tid og distanse. Det er altså ikke pulsmåler. Om du ønsker å følge med pulsen, må du derfor ha egen pulsmåler i form av en klokke eller annet.

I samme slengen må vi jo nesten også kommentere plasseringen på skjermen. Når du ror vil båndet være plassert rett over LCD-skjermen til treningscomputeren. Lite gjennomtenkt!

Vi er samtidig litt skuffet over hvor mørk skjermen er. Vi skulle gjerne sett at den hadde litt bakgrunnsbelysning. Alt i alt foretrekker vi appen.

Medfølgende app for enda bedre opplevelse

Kingsmith Rowingpad Pro QR kode

For en enda bedre oversikt over treningen din, kan du laste ned appen KS Fit. Du kan enkelt finne den ved å skanne QR-koden som du finner på telefonholderen på romaskinen eller i brukermanualen. Med den kan du koble telefonen til romaskinen via Bluetooth og treningsdataene dine overføres til telefonen.

Det gir en god motivasjon å se fremgangen. I tillegg er det jo moro å konkurrere mot seg selv, eller mot andre i husstanden. I mobilappen kan du også legge inn vekten din, uten at vi helt skjønte hva vi skulle bruke den informasjonen til. Med mindre du vil ha en historikk på dette, naturligvis.

Displayet på romaskinen gir deg ikke informasjon om tidligere økter og status på treningen din. Derfor liker vi å bruke telefonappen, som gir deg en god oversikt. Vi skulle gjerne sett at den hadde et treningsprogram for roing. Dessverre er det foreløpig kun for WalkingPad, men vi kan jo krysse fingrene for at utviklerne snart vil få inn RowingPad også.

Foruten størrelsen, er det lite negativt vi har å si. Både voksen og ungdom i huset har testet romaskinen nøye og vi føler begge at vi har fått gode treningsøkter. Det at man kan trene såpass mange muskelgrupper på én gang, samtidig som at man får en god kondisjonsøkt, ser vi på som et stort pluss.

Lydnivået er heller ikke noe å klage på. Den koselige skvulpingen fant vi bare positivt. Og ønsker du å se på TV mens du trener, er dette ikke noe problem.

En robust og flott romaskin

RowingPad Pro er laget for å tåle høy intensitet og tøffe treningsøkter. Vi liker at den kan foldes sammen tre ganger. Selv om den tar litt mer plass enn andre sammenleggbare romaskiner i bredden, føler vi likevel at den overhodet ikke er altfor plasskrevende.

I tillegg er det svært lett å folde den både ut og sammen. Det gjøres ved å ta tak i et håndtak med én hånd, og deretter løfte den på plass. Foran finner du to hjul, så du enkelt kan flytte den vekk når den ikke er i bruk.

Svært lite vedlikehold

Du trenger ikke å være redd for mye vedlikehold med en RowingPad Pro i hus. Romaskinen er laget av robust tre og metall. Det eneste du må passe på, er å ha i litt algedrepende væske i vanntanken. I pakken får du væske som holder til to vannfyllinger.

Her får du en romaskin du kan ha i mange år fremover, og som både voksne og ungdom kan ha stor glede av!

Medfølgende vannpumpe

Vannet må byttes ut hver 6. måned. Dette gjøres med den medfølgende elektriske pumpen. Den lades med micro-USB, som også følger med. Vi ble litt overrasket over den tynne slangen, da det tross alt er 13 liter som skal tømmes, og tenkte at det vil ta evigheter.

Overraskelsen var derfor stor da vi forsøkte å tømme ut 1 liter vann og det var unnagjort på cirka 30 sekunder!

Oppsummert

RowingPad Pro er en praktisk og solid romaskin, med vannbasert motstand. Vi tenkte at vi ville savne det å kunne regulere motstandsnivået, men vi har ikke tenkt noe større over det. Trekkraften på 30 kilo har vist seg å være tilstrekkelig til vår bruk iallfall.

Det er positivt at romaskinen har en egen mobilapp, da det kompenserer for det mørke displayet. Så får vi håpe de snart kommer med et eget treningsprogram for RowingPad Pro.

Brukermanualen kunne med fordel vært litt mer detaljert. Det står for eksempel ingenting om fylling og tømming av vanntanken, så dette måtte vi Google oss frem til.

Alt i alt likevel en god romaskin som vi kommer til å ha nytte av i perioden fremover!

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra helsesektoren, og har god innsikt i ulike kosttilskudd og deres påvirkninger på kroppen. Bak hver tekst som Kristin skriver, ligger det nøye research, så du som leser skal være sikret god og riktig informasjon. På fritiden trives Kristin ute i naturen, hvor hun pleier sin hobby med geocaching.
facebook-social instagram-social xplace-social