Blåbær – derfor er det sunt!

Blåbær

Du har kanskje hørt at du bør spise mer bær. Så hva med å få i seg litt blåbær?

Kort om blåbær

GetFitness Medlemskap

Meld deg inn og motta tilgang til gratis treningsprogrammer, rabattkoder og mye mer!

Blåbær vokser på en type villbusk som tilhører lyngfamilien, og faller inn under kategorien viltvoksende bær.

Opprinnelig stammer blåbær fra Nord-Amerika. Man ser derfor at USA er en av verdens største eksportører av denne deilige og smakfulle bæra.

Man trenger naturligvis ikke reise helt til USA for å få tak i blåbær. Man finner jo rikelige mengder ferske blåbær ute i den norske skogen.

Blåbær passer perfekt som et lite mellommåltid, og benyttes gjerne i både salater, frokostblandinger og kaker!

5 fordeler med blåbær

1. Bidrar til å motvirke kreft

Blåbær inneholder mye av de viktige antioksidantene.

Forskning har vist at antioksidanter kan bidra til å motvirke en lang rekke kreftformer.

Årsaken til dette er at antioksidantene har en beskyttende effekt på kroppens celler, ved at de beskytter cellene mot frie radikaler.

2. Positiv effekt på hjertet

Bedre hjertehelse er nok ikke det første man tenker på når man spiser blåbær. Men, blåbær inneholder faktisk ganske mye kalium og magnesium.

Disse 2 mineralene vil kunne bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. De regulerer blant annet blodtrykket og forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen.

3. Stabiliserer blodsukkeret

Vi skal ikke hevde at blåbær er en slags mirakelbær som ene og alene vil stabilisere blodsukkeret ditt.

Som en del av et sammensatt kosthold kan blåbær likevel bidra til å redusere risikoen for store svingninger i blodsukkeret.

Årsaken til dette er at blåbær inneholder mye fiber. Fiber bidrar til å regulere blodsukkernivået, som gir deg effekter i form av redusert søtsug og mer energi!

4. Motvirker tidlig aldring

Ved å spise noen never blåbær hver dag kan du faktisk forsinke aldringsprosessen, slik at du potensielt kan leve lengre.

Blåbær har også vist seg å ha en positiv effekt på huden, slik at du også vil se yngre ut!

5. Raskere restitusjon

Blåbær kan faktisk føre til raskere restitusjon mellom treningsøktene. Det er naturligvis ikke blåbæra i seg selv som gir denne effekten, men derimot antioksidantene.

Forskning har vist at de som har tilstrekkelig nivåer av antioksidanter i blodbanen vil kunne restituere raskere enn andre!

Kilder

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!