Garmin Vivosmart 4 Test

Garmin Vivosmart 4 klokke

Inneholder annonsørlenker

Garmin er en etablert leverandør på det norske markedet, og er nok best kjent for sine avanserte GPS-klokker, slik som blant annet Approach S10.

Det har forøvrig også blitt mer og mer populært med mer rimelige løsninger, og Vivo-serien er Garmins respons på dette.

Garmin Vivosmart 4 er en minimalistisk aktivitetsmåler som er spesielt godt egnet til svømming – og den leveres med en lang rekke hendige funksjoner som kan bidra til at du blir mer aktiv i hverdagen.

Kort oppsummert

Garmin Vivosmart 4

4.7
Garmin Vivosmart 4

På papiret har Garmin Vivosmart 4 støtte for de aller fleste funksjoner som andre aktivitetsmålere på markedet.

Vivosmart 4 har fått mye skryt for sitt minimalistiske og stilige design, og selv FitBit Charge 3 ser klumpete ut i forhold til Vivosmart 4.

Armbåndet er også meget fornuftig priset, og for en drøy tusenlapp kan du altså få deg en stilig aktivitetsmåler med mange hendige funksjoner.

Passer perfekt for deg som vil få oversikt over egen helse, og samtidig se bra ut mens du gjør det!

Fordeler

  • Minimalistisk og stilig design.
  • Nøyaktig pulsregistrering.
  • Avansert søvnregistrering.
  • God batteritid.
  • Vanntett.

Ulemper

  • Liten skjerm.
  • Ingen GPS.
  • Reimen er ikke utskiftbar.

Design

En av de mest fremtredende detaljene med Garmin Vivosmart 4 er selve designet på armbåndet.

Med Vivosmart 4 gir Garmin gitt ordet minimalistisk en ny mening, og vi tør å påstå at du skal lete lenge før du finner en aktivitetsklokke med så beskjedne mål som denne.

Selve reimen er utformet i mykt silikonmateriale, og reimen har fått mye skryt fra forbrukerne for at den føles behagelig inntil håndleddet.

Den minimalistiske utformingen gjør at Vivosmart 4 passer perfekt som en aktivitetsmåler du har på både dag og natt, ulikt fra mange andre aktivitetsmålere – som gjerne er for klumpete til at man orker å ha de på gjennom natten.

Det er forøvrig verdt å merke seg at reimen ikke er utskiftbar, og du bør derfor bruke litt tid på å velge en farge du kommer til å like.

Det faktumet at armbåndet er lite og tynt har forøvrig også èn negativ bakside – skjermen oppleves enkelt og greit som litt liten og sammentrykt.

Dette er naturligvis nødvendig for å opprettholde den minimalistiske stilen, men mange brukere har allikevel rapportert om at det er vanskelig å lese det som står på skjermen.
Enkelte brukere har også rapportert om at skjermen oppleves som lite responsiv, og mye av årsaken til dette er nok at skjermen rett og slett er liten.

Sporing

Garmin Vivosmart 4 er utviklet for å bli brukt som en generell aktivitetsmåler, som optimalt sett bør sitte på både dag og natt.

De innebygde sensorene har støtte for å registrere en lang rekke helse- og treningsrelaterte nøkkeltall, slik som kaloriforbruk, puls, søvnkvalitet, antall steg og VO2 Max (maksimalt oksygenopptak).

Før du går i gang med treningen kan du, via armbåndet, manuelt starte aktivitetssporingen, og du kan velge blant mange aktiviteter – gåtur, jogging, styrketrening, yoga og svømming, for å nevne noen.

Enkelte av aktivitetene trenger du forøvrig ikke å logge manuelt, da armbåndet automatisk vil sette i gang loggingen.

Selve pulsmåleren har vært gjenstand for mye skryt fra forbrukerne, da den gir svært nøyaktige målinger – selv når nivået nærmer seg makspuls.
Kombinert med den avanserte sensoren for maksimalt oksygenopptak (VO2 Max) kan faktisk armbåndet også gi deg et detaljert estimat på din fysiologiske alder.

Vi mener forøvrig at fraværet av GPS er en stor mangel ved Vivosmart 4.
Dersom du planlegger å benytte armbåndet til løping, sykling eller lignende har du med andre ord antageligvis en liten skuffelse i vente, da den tilbakelagte distansen høyst sannsynlig vil være unøyaktig.

Søvn- og stressregistrering

En funksjon som derimot har fått mye skryt er søvnregistreringen, som er svært detaljert.

De innebygde sensorene bidrar til at ulike søvnstadier blir registrering gjennom natten, og pulse Ox2-sensoren bidrar til at oksygenmetningen i blodet måles kontinuerlig.

Funksjonen for å måle stress er forøvrig ikke like avansert, da den i bunn og grunn kun måler hjerterytme og puls gjennom dagen, og anslår et stressnivå basert på dette.

App

Mobilappen som benyttes med dette armbåndet er Garmin Connect.

Garmin Connect har fått svært mye skryt fra forbrukerne, og brukergrensesnittet er både ryddig og intuitivt å bruke.

Startskjermen i applikasjonen presenterer relevante nøkkeltall på en enkel måte, og for å få mer detaljert informasjon om en gitt måling kan du enkelt trykke deg videre inn i den detaljerte oversikten.

Batteritid

Ifølge Garmin har Vivosmart 4 en batteritid på 7 dager.

Det de forøvrig ikke nevner er at dette estimatet gjelder når pulse Ox2-søvnmålingen er skrudd av.

Dersom du benytter deg av denne funksjonen kan du forvente en batteritid på omkring 5 dager – som alt i alt er meget bra.

Å lade opp igjen går også raskt, og en drøy time burde være nok for nye 5 dager.

Oppsummert

Garmin Vivosmart 4 er en rimelig aktivitetsmåler som passer perfekt til deg som vil få en generell oversikt over din egen helse og ditt aktivitetsnivå.

Det minimalistiske designet, kombinert med den myke silikonreimen, gjør at klokken ligger behagelig inntil håndleddet.
Mange brukere har forøvrig rapportert om at skjermen er for liten, og at den oppleves som lite responsiv til tider.

Funksjonsmessig er både søvn- og pulsmålingene detaljerte og informative, mens logging av aktiviteter som løping og sykling er mindre vellykket, da armbåndet ikke er utstyrt med GPS.

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!