Hvordan få motivasjon til å jogge? Se tipsene her

Motivasjon til å jogge

Det er ikke alltid så enkelt å finne motivasjonen til å trene. Mange syns nok også at det er enda vanskeligere når det er snakk om jogging. Men trenger det være slik?

Vel. Hemmeligheten til de som jogger jevnlig er nok ikke at de alltid er så fryktelig motiverte. Forskjellen er nok derimot at de bare gjør det, selv om motivasjonen ikke er på topp.

Som Nike så fint sier det. Just do it!

Men, så enkelt er det jo ikke alltid. Vi ser derfor på 5 måter for å få mer motivasjon til å jogge!

1. Ha et treningsprogram

Oppsett av treningsprogram for økt styrke

De fleste som trener med vekter følger et treningsprogram. Det gir bedre resultateter, og man kan samtidig enklere se progresjon i treningen. Hvorfor skulle ikke det gjelde for joggingen også?

Det kan virke som om mange tror at man ikke trenger et program når man kun skal jogge. Resultatet blir typisk at man jogger den samme ruten gang etter gang, i samme tempo. Er det rart motivasjonen ikke er på topp?

Slik som for all annen trening er det selvfølgelig lurt å ha en viss struktur. Med et treningsprogram kan du enkelt sette opp ulike dager du skal jogge. Det vil faktisk øke sannsynligheten for at du faktisk gjennomfører økta!

Over tid kan du også øke belastningen med høyere intensitet eller lengre joggeturer. Med et program vil du enkelt kunne se tilbake og innse at treningen faktisk har gitt resultater!

2. Skaff deg nytt treningsutstyr

Mann som løper på asfalt med joggesko

Du skal selvfølgelig ikke kjøpe nytt treningsutstyr hver gang motivasjonen ikke er på topp. Det kan fort bli en dyr affære, mildt sagt.

Men det finnes en mellomting. I mange tilfeller vil det gi motivasjonen et ekstra løft om du får kloa i litt nytt og spennende utstyr.

Kanskje har du sett på en ny tights som du bare ikke har tatt deg råd til enda? Eller kanskje du har sett noen nye løpesko som du virkelig føler passer løpestilen din?

Du bør vel ikke falle for fristelsen hver gang, men i blant kan man like greit bare gå for det!

3. Sett deg mål

Illustrasjon av progresjon

Det er alltid en god idè å ha noen mål med treningen. Om du ikke har noen mål anbefaler vi at du setter deg ned og tenker litt over hva du ønsker å oppnå med treningen.

Kanskje du ønsker å gå ned 5 kg? Eller kanskje har du en drøm om å løpe 5 kilometer på under 30 minutter?

Uansett hva målet ditt er, bør målet være både målbart og realistisk.

At det er målbart vil i dette tilfelle si at du kan knytte et tall til det. Et mål mange setter seg er å «komme i form». Det kan være et lite dårlig mål, for når har du egentlig nådd målet? Hva er å være i form?

Om du setter gode og oppnåelige mål vil du utvilsomt merke det på motivasjonen. Når du når målene kan du også forvente deg en god dose mestringsfølelse!

4. Finn ny treningsmusikk

Flere studier har faktisk vist til at musikk kan ha en direkte påvirkning på prestasjonen. Mange kan nok også kjenne seg igjen i dette.

Det er rett og slett litt enklere å yte maksimalt når man hører på musikk med litt trykk i. Kontra å prøve og skvise ut det siste intervallsettet mens man hører på Dagsnytt på P1.

5. Finn nye områder

Hvem har sagt at du trenger å løpe den samme ruten hver eneste gang? Det høres kanskje for enkelt ut, men det er enkelt å gå i denne fella uten at man tenker over det.

Ved å jogge den samme ruten hver eneste gang tar du fra deg selv muligheten til å få nye inntrykk og opplevelser i løpet av økta. Neste gang du skal ut å jogge anbefaler vi derfor at du prøver å finne et sted hvor du ikke har jogget tidligere.

Kanskje klarer du å se på joggeturen som en liten oppdagelsesferd istedenfor en slitsom treningsøkt hvor du skal tvinge deg selv gjennom x antall kilometer?

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social