Kondisjonstrening: Trenger det å være så kjedelig?

Kardiotrening

Kondisjonstrening er ikke alltid den mest underholdende treningsformen.

Om du snakker med noen som trener både styrke og kardio, er sjansen stor for at det er kardio de liker minst.
Men trenger egentlig kardio være så fryktelig kjedelig? Eller er det kanskje du som ikke har god nok fantasi, og tenker at den eneste formen for kardio som finnes er løping?

Vi tør å påstå at det er mangelen på variasjon som fører til at mange opplever kondisjonstrening som kjedelig. Og er det egentlig så rart?

Antageligvis ville du nok også syntes at styrketrening var kjedelig dersom du kun trente knebøy i 30 minutter hver eneste økt.

For å rette opp i illusjonen om at kardio er kjedelig gir vi deg nå 5 tips for hvordan du kan gjøre treningen mer variert!

Roing

Romaskiner

De aller fleste treningsstudioer har nå en eller flere romaskiner.

Med romaskiner kan du enkelt justere motstanden, og de fleste utgavene leveres med treningsprogrammer som vil gjøre treningsøkten mer underholdende.

I tillegg til å bygge både utholdenhet og muskler, vil også trening med en romaskin forbrenne mange kalorier.

En romaskin er også et ypperlig alternativ for deg som sliter med treningsskader.

Romaskiner er forøvrig ikke kun egnet for treningssenteret, og det er enkelt få tak i en romaskin til hjemmebruk.

Svømming

Svømming under vann

Svømming legger lite belastning på ledd og knær.

Sett bort fra et spark bort fra veggen for litt ekstra fart i ny og ne, så er det ingen tung belastning ved svømming.

Svømming kan være spesielt hensiktsmessig for deg som allerede løper mye.
Løping legger som kjent stor belastning på både ben og legger. En svømmetur vil derfor gi kroppen en velfortjent pause.

I tillegg er svømming en aktivitet som er spesielt egnet for å redusere stivhet i ledd, sener og muskler!

Sirkeltrening

Kondisjonstrening kan faktisk kombineres med styrketrening. Sirkeltrening går kort og godt ut på at du har et visst antall øvelser som utføres rett etter hverandre. Uten pause.

Typiske øvelser som passer godt til sirkeltrening er kroppsvektøvelser. Gode eksempler på slike øvelser er armhevninger, pull-ups, knebøy, planken og jumping jacks.

Ikke bare vil sirkeltreningen sjokkere musklene og bidra til økt muskelvekst. Du vil også få deg en skikkelig kondisjonsøkt!

Intervalltrening

Vi vet.. Intervalltrening er ikke veldig ulikt tradisjonell jogging. Det kan allikevel være langt mer motiverende med en skikkelig intervalløkt sammenlignet med en døll og kjedelig joggetur.

Ta på deg løpeskoene og kom deg ut i skog og mark, og prøv en knalltøff økt med gerilja kardio!

Hoppetau

Vi påstår ikke at det å hoppe tau er tidenes mest underholdende aktivitet. Et godt alternativ til jogging kan det likevel være.

Svært mange veltrente og aktive personer trener med hoppetau fra tid til annen, og intensiteten er faktisk så høy at fettet forbrennes i rekordfart.

Neste gang du reiser på trening så anbefaler vi derfor at du legger igjen egoet hjemme, og setter av 5-10 minutter hvor du prøver å hoppe tau.

Vi lover deg. Du kommer til å bli sliten!

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.