5 tips som gjør kardio-økten mer underholdende!

Kardiotrening

Kondisjonstrening har et rykte på seg for å være litt kjedelig. Men trenger egentlig kardio være så kjedelig, da?

Eller er det kanskje du som ikke har god nok fantasi, og gjør det samme hver eneste treningsøkt?

Vi tør å påstå at kardio faktisk kan være ganske morsomt, bare man planlegger litt.

For å rette opp i illusjonen om at kardio er kjedelig gir vi deg nå 5 tips for hvordan du kan gjøre kondisjonstreningen mer underholdende!

1. Hør på den rette musikken

Flere studier har vist at musikken du hører på mens du trener har en direkte innvirkning på hvor godt du klarer å prestere.

Det finnes naturligvis ingen fasit på hva slags musikk du bør høre på, men i de aller fleste tilfeller bør musikken ha litt trykk.
Dette vil føre til at du rett og slett føler deg mer motivert i løpet av treningsøkten.

Ikke bare vil musikken bidra til at du blir mer motivert. Den kan også fungere som en distraksjon.

Ved å høre på musikk du liker vil du skifte noe av fokuset vekk fra selve treningsøkten, og du vil rett og slett nyte løpeturen mer!

2. Variasjon

Mange velger èn form for kondisjonstrening, og holder oss til den.

Om du begynner å bli lei av kondisjonstreningen kan det være en god idè å variere litt.

Flere kan nok kjenne seg igjen i at kardioøkten alltid gjennomføres på en tredemølle. Men hvorfor må det være slik?

Neste gang du kjenner at motivasjonen ikke er helt der den burde være, anbefaler vi at du heller mikser opp treningen litt. Hva med en økt på ellipsemaskinen?

3. Intervalltrening

Intervalltrening er ikke veldig ulikt tradisjonelle joggeturer. Det kan allikevel være langt mer motiverende med en høyintensiv intervalløkt, sammenlignet med en kjedelig joggetur langs fortauet.

Det finnes et hav av ulike intervalløkter som har svært god effekt. Gode eksempler på slike økter er blant annet gerilja kardio og 4×4 intervaller!

4. Finn en treningspartner

Å trene sammen med en annen person vil kunne gi mye mer energi på trening. Samtidig vil man ofte også få mer motivasjon til å reise på trening.

Tanken bak å ha en treningspartner for å «tvinge seg selv» på trening, er at man vil få en «mental binding» til at man skal møte opp på trening. Partneren har jo en forventning til at dere skal møtes.

Om du derimot trener alene er det ingen som tenker over om du kommer på trening eller ei. Da blir det mye enklere å sluntre unna!

5. Finn riktig tempo

Mange går for hardt ut når de skal i gang med kondisjonstrening. Årsaken er som regel at man vil ha de beste resultatene. Samtidig vil man kanskje forbrenne så mye kalorier som overhodet mulig.

Om du faktisk klarer å holde tempoet oppe uten å miste motivasjonen er det ingenting i veien for at du velger denne strategien.

Sjansen er likevel stor for at du ikke klarer å holde på motivasjonen. Resultatet blir at du gir opp etter et par treningsøkter, og faller tilbake til gamle vaner.

Anbefalningen fra oss er derfor enkel. Begynn rolig, og øk belastningen gradvis etterhvert som du blir bedre trent.

Dette vil gjøre det enklere for deg å følge programmet, og progresjonen du får underveis vil gjøre treningen mer underholdende!

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.