Styrketrening 3 ganger i uka: Er det egentlig nok?

Styrketrening

Mange lurer på hvor ofte man bør trene styrke.

Noen trener 6 – 7 dager i uka, mens andre sverger til at kun 2 ganger i uka er nok.

Selv om det ikke finnes et fasitsvar bør du likevel vie litt tid til å finne ut hvor ofte du bør trene. Det kan ha stor innvirkning på resultatene du oppnår!

Trener du for ofte vil du ikke få nok restitusjon. Om du trener for sjeldent vil du rett og slett ikke belaste musklene nok.

Hvem bør trene 3 ganger i uka?

Om du er et sted mellom nybegynner og erfaren kan ofte 3 ganger i uka være nok.

Hvor erfaren du er avhenger for øvrig ikke av hvor lenge du har trent. Her bør du heller se på hvor mye du klarer å løfte i de 3 store øvelsene. Knebøy, benkpress og markløft.

  • Tips: For å finne ut hvor erfaren du er basert på din egen styrke anbefaler vi at du sjekker ut denne siden!

Hvor ofte du bør trene avhenger likevel ikke bare av hvor erfaren du er. Hva du bruker tiden din på ellers i hverdagen er minst like viktig. Om du har en veldig aktiv og krevende jobb kan det godt være at det rett og slett ikke er noen vits i å trene 3 ganger i uka.

På den motsatte siden kan det godt hende at du bør trene enda litt mer om du sitter i ro hele dagen.

Fordeler med styrketrening 3 ganger i uka

For mange kan det altså være en grei idè å trene 3 ganger i uka. Men hva er fordelene?

1. Økt frekvens

En av de største fordelene er økt frekvens. Du vil rett og slett få trent hver muskelgruppe oftere. Gevinsten er nødvendigvis avhengig av at du trener et fullkroppsprogram, som absolutt er å anbefale.

Ved å følge et slikt fullkroppsprogram vil du kunne trene alle muskelgrupper flere ganger i løpet av uka. I det store og hele har det vist seg å gi bedre resultater enn å trene hver muskelgruppe kun èn gang i uka.

2. Bedre restitusjon

Om du trener 3 ganger i uka vil du totalt ha 4 hviledager. Kombiner dette med det forrige punktet, og det begynner å danne seg et bilde av hvorfor trening 3 ganger i uka er å anbefale.

Du vil altså ikke bare kunne trene hver muskelgruppe oftere. Du vil også kunne restituere mer!

3. Mer tid til rådighet

Hvem vil vel ikke ha mer fritid?

Greit nok. Om du er en av de som elsker å trene så kan det være at 3 ganger per uke rett og slett ikke er nok.

De fleste av oss er nok ikke riktig så glad i å trene. I en ellers hektisk hverdag er det ofte lite tid igjen til å slappe av og gjøre de tingene man virkelig har lyst til.

Ved å legge om til et oppsett hvor du trener 3 ganger i uka vil du rett og slett få bedre tid til å gjøre andre ting. Samtidig vil faktisk også resultatene bli bedre!

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.