Utfør pull-ups enda mer effektivt med dette enkle trikset!

Triks for mer effektive pullups

Dersom du ønsker å få enda mer ut av treningsøkten når du trener pull-ups bør du absolutt vurdere det enkle trikset vi presenterer for deg i denne artikkelen.

Ofte er det slik at man har en liten svai i ryggen mens man trener pull-ups.
Mange gjør faktisk dette med vilje, og argumentet er at det skal aktivere lats enda bedre.

Mange treningseksperter er forøvrig skeptiske til dette, og med god grunn.
Dersom man ofte trener med en svai i ryggen, og i tillegg legger på ekstra vekter, vil man rett og slett kunne legge større belastning på korsryggen enn det som er ønskelig – som i verste fall kan resultere i smerter og skader over tid.

Så hva er trikset?

Istedenfor å hoppe rett opp på pullups-stativet og presse ut x antall repetisjoner, bør du forberede kroppen på øvelsen før du begynner.

For å forberede deg til øvelsen skal du rett og slett ta planken i 15-30 sekunder.

Ja, du hørte riktig – planken før pull-ups!

Planken er en fantastisk øvelse for å stabilisere kjernen, og øvelsen er også med på å motvirke skader.

Så snart du har holdt posisjonen i 15-30 sekunder, går du bort til pullups-stativet og setter i gang.

Når du utfører pull-upsene skal du fokusere på å holde rygg- og kjernemuskulaturen i samme posisjon som når du tok planken.

Ved å gjøre dette vil du bidra til at kjernemuskulaturen også får kjørt seg mens du trener pull-ups, samtidig som du vil bli mindre utsatt for skader.

Prøv det, vi lover deg – du kommer ikke til å bli skuffet!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!