Stir the pot: En solid øvelse for kjernen

Stir the pot på treningsball

Å trene kjernemuskulaturen er ikke alltid like moro. Ofte ender man opp med de kjedelige klassikerne, slik som planken, sit-ups og benhev.

Men, det finnes naturligvis andre øvelser gir minst like gode resultater. I denne artikkelen ser vi på hvordan man trener stir the pot!

Stir the pot: Dette er teknikken

https://youtu.be/S3z8aQpu5bw

Det trengs lite utstyr for å ta denne øvelsen. Du trenger kun en pilates-ball, og de koster stort sett ikke mer enn et par hundre kroner.

Som nevnt er stir the pot en knallgod øvelse for kjernemuskulaturen.

Mens du tar øvelsen må kjernemuskulaturen jobbe konstant for å unngå svai i ryggen. Mens du beveger overkroppen må støttemuskulaturen også hele tiden arbeide for å opprettholde en stabil kjerne.

Øvelsen utføres slik:

  1. Plasser begge albuene dine på treningsballen. Ha tærne godt plantet i underlaget. Pass på at kjernen holdes rett.
  2. Stram deretter både sete- og magemuskulaturen. Du skal ha godt spenn i overkroppen gjennom hele øvelsen.
  3. Beveg deretter armene dine rundt i en sirkel, rolig og kontrollert. Pass på at resten av overkroppen din holdes i ro. Det er kun albuene dine som skal sirklere frem og tilbake.
  4. Begynn gjerne med små sirkler. Øk radiusen på sirklene etterhvert som du mestrer øvelsen bedre!

Les også: 5 feil som hindrer deg på veien mot definerte magemuskler

Avatar

Anders Olsen

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.