4 enkle tips som gjør deg sterkere!

Enkle grep for å bli sterkere

Det er ikke alltid man trenger å slite seg helt ut og planlegge som aldri før for å bli litt sterkere.

Ofte er det faktisk de små endringene du gjør som vil føre til at du løfter styrken til et nytt nivå.

Dersom du prøver å bli sterkere, så har du antageligvis prøvd mange ulike treningsprogrammer.
Kanskje synes du heller ikke at treningsprogrammene gir noen særlig effekt, så du bytter gjerne program hver måned.

Før du fortsetter med «program-hoppingen», anbefaler vi at du prøver ut disse 4 enkle tipsene for å bli sterkere!

Grepet ditt

Man hører ofte diskusjoner om hva som er den optimale grepsbredden.

Mange hevder at man vil skåne skuldrene mer dersom man holder et smalt grep, spesielt ved øvelser som benkpress og roing.

Dette er forsåvidt ikke helt riktig, da man faktisk vil belaste skulderleddene mer dersom man har et smalt grep – gitt at man utfører øvelsen riktig med bredt grep, vel og merke.

Årsaken til at skulderleddene belastes mer når du har et smalt grep er fordi det fører til mer rotasjon i skulderleddet, som altså vil belaste området mer.

Prøv derfor å vende deg til å trene benkpress med et bredere grep, og du vil raskt se at løftebanen blir både bedre og tryggere – samtidig som du blir sterkere!

Pusteteknikk

Pusteteknikk er svært viktig for at du skal kunne løfte så tungt som mulig.

Ved å fokusere på pusteteknikken, vil du kunne utføre øvelsene mer kontrollert, og samtidig kvitte deg med unødig belastning på andre muskelgrupper.

Å ha god pusteteknikk vil altså bidra til at du kan løfte tyngre, og på denne måten få enda bedre resultater fra treningen din.

Generelt sett bør du ha fokus på å puste inn i den negative delen av et løft, og puste ut igjen i den positive delen av løftet.

Når du puster inn i den negative delen av løftet, vil du kunne skape et solid og stabilt buktrykk som gjør at du blir mer eksplosiv, samtidig som øvelsen utføres mer stabilt.

Tyngdepunkt

En viktig faktor innenfor styrketrening som ofte oversees er tyngdepunktet.

Årsaken til at det ofte blir oversett er nok at det høres så enkelt ut, og man velger derfor å ikke vie noe oppmerksomhet til det.

La oss ta knebøy som et eksempel.
Når man trener knebøy skal tyngdepunktet være i området mellom midtfoten og hælen – og ikke fremme på tærne, slik som man ofte ser.

Dette gjelder ikke bare knebøy, men faktisk for de aller fleste styrkeøvelsene man utfører.

Et stabilt og godt forankret tyngdepunkt vil føre til at du kan løfte tyngre vekter, samtidig som du har mindre risiko for å skade deg!

Ut-rotasjon

Du har kanskje hørt at du bør presse knærne utover under knebøy, og at du bør forsøke å «brekke stanga» nedover under benkpress.

Det som egentlig menes med disse rådene er at du skal skape en såkalt «ut-rotasjon» i hofter og skuldre under øvelser.

Ikke bare vil ut-rotasjonen bidra til økt styrke, men du vil også kunne utføre øvelsene mer stabilt.

Kombiner dette med et bredt grep, og du er på god vei mot det neste målet ditt!

Referanser
FitnessBloggen

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!