Effektiv ferietrening med treningsstrikk

Ferietrening

Tiden er inne hvor du reiser til fjernere strøk for å nyte egentid med deg selv, familie og venner.

Det å komme seg bort fra hverdagslivet og treningsrutiner er godt for både sinn og kropp, men mange vil oppleve at treningen stopper helt opp.
Men sånn trenger det ikke å være!

For det første så bør du legge fra deg de forventningene du har, det er lite sannsynlig at man vil klare å følge treningsprogrammet til punkt og prikke når man er på ferie.

Om du så bare gjør halvparten, så er dette mye bedre enn ingenting.

Det kan lønne seg å gjøre litt research på forhånd, sjekk gjerne om hotellet du skal på har et treningssenter, eller om det er turmuligheter og parker i nærheten.

Som regel er det også muligheter til å bli med på en del utflukter, og man kan også leie eksempelvis sykkel eller kajakk.

Meld deg gjerne på et dykkerkurs eller book en time der du lærer deg å surfe.
Dette er kjempegod trening i tillegg til at du får oppleve stedet og kulturen på en helt annen måte.

Om du ønsker å få gjort litt styrketrening så er det mange muligheter dersom hotellet ikke har et eget treningsrom med vekter.

Ta med deg treningsstrikker med ulike motstandsnivåer, disse er supre å trene styrke med for både over- og underkropp! De gir deg også et bredt utvalg av øvelser du kan ta hvor som helst, og er veldig praktiske å ha med seg på reise.

1. Bryst – Benkpress med strikk

Her trenger du en benk eller noe lignende. Strikken festes under benken nærmest hodet. Deretter tar du tak i håndtakene og presser opp slik du ville gjort med vanlig benkpress.

2. Rygg – Roing

Fest strikken godt til f.eks et dørhåndtak eller noe som står solid. Deretter drar du håndtakene mot deg i en ro-bevegelse. Denne kan gjøres både sittende og stående. Hvis du gjør den sittende kan du også feste strikken til føttene.

3. Skuldre – Skulderpress

Stå på strikken mens du holder håndtakene ved skulderhøyde med håndflaten vendt ut. Press deretter opp armene slik du ville gjort i en vanlig skulderpress.

4. Fremside lår – Knebøy

Stå på strikken i en knebøy posisjon. Hold håndtakene i skulderhøyde, og ta knebøy slik du ville gjort på vanlig måte.

5. Bakside lår – Strakmark

Igjen står du på strikken med beina i skulderavstand. Utfør strakmark som du ville gjort på vanlig måte, med strake bein og en nøytral rygg.

6. Legger – Tåhev

Stå på strikken med tærne, med håndtakene i skulderhøyde. Løft opp hælene som du gjør i vanlig tåhev.

7. Arm – Tricepspress

Stå på strikken med begge føtter i skulderavstand. Hold håndtakene bak hodet med bøyde albuer og press armene ut som i en vanlig tricepspress.

8. Arm – Bicepscurl

Stå på strikken med begge føtter i skulderavstand. Hold håndtakene i hoftehøyde og med håndflatene ut, og press armen opp som i en vanlig bicepscurl.

9. Kjerne – Situps

Fest strikken rundt noe fast og sett deg ned med festepunktet bak deg. Ta situps mens du holder håndtakene ved hodet.

Pass på at du bruker en treningsstrikk med motstand som tilsvarer den muskelgruppen du trener, da man trenger større motstand når man trener bein kontra armer. Kjør 3 sett x 8-12 repetisjoner per øvelse, og ta gjerne supersett for å gjøre treningen mest mulig effektiv!

Dette er bare et knippe av veldig mange ulike øvelser man kan ta med treningsstrikk, det er bare å bruke kreativiteten.

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.