Tips – Tren rumpa mens du pusser tennene!

Stående glute kickbacks mens du pusser tennene

Hvem vil vel ikke ha en veltrent rumpe?

Begge kjønn ser ut til å være opptatt av å ha en stram og velformet bakdel, men det har allikevel vist seg at det kan være vanskelig å trene denne muskelgruppen nok.

Dersom rumpemusklene (glutes) ikke aktiveres nok gjennom treningen, ser man ofte at rumpa ender opp med å bli for myk – og relativt flat.

Selvfølgelig, både knebøy, markløft, beinpress og lignende vil aktivere rumpemusklene til en viss grad – men dette er ikke nødvendigvis nok.

Vi kunne naturligvis rådet deg til å utføre isolasjonsøvelser som tar direkte på rumpemuskulaturen (som du forøvrig også burde), men i denne artikkelen gir vi deg heller et noe mer utradisjonelt tips – og det er så enkelt at det kan utføres mens du pusser tennene dine.

Istedenfor å benytte tiden du har til rådighet mens du pusser tennene til å trykke rundt på mobiltelefonen, anbefaler vi altså heller at du forsøker å utfordre deg selv litt med en aldri så liten styrkeøvelse.

Slik gjør du det

Øvelsen du skal utføre er simpelthen en enkel variant av glute kickbacks, som skal utføres stående – og naturligvis uten ekstra belastning.

Vi anbefaler at du utfører 20 – 30 repetisjoner på hvert ben, over totalt 2 sett.

Totalt vil det altså bli 40 – 60 repetisjoner på hvert ben.

Det tar naturligvis litt tid, men i praksis vil det bare føre til at du vil måtte pusse tennene dine enda litt lenger.

Bedre rumpe, hvitere tennere – blir det bedre?

Øvelsen som skal utføres er altså stående glute kickbacks, som utføres slik:

  1. Stå rett opp og ned med begge føttene plassert med omkring èn skulderbreddes avstand.
  2. Ha en liten knekk i det ene benet, samtidig som du fokuserer på å holde en stram og stabil kjerne.
  3. Spark deretter det andre benet rolig bakover, helt til du kjenner at det strammer skikkelig i rumpemusklene.
  4. Hold denne posisjonen et lite øyeblikk, før du senker benet tilbake til utgangsposisjonen.
  5. Benet du løfter trenger ikke føres helt tilbake til det benet du står på. Typisk bør du ha minst èn fotlengdes avstand mellom føttene dine til enhver tid.

Dersom du er usikker på hvordan stående glute kickbacks utføres, anbefaler vi at du tar en titt på denne videoen.

Som du vil se legger også øvelsen visse krav til balansen din, slik at du også får trent stabilitet og kjernemuskulatur!

Lykke til!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!