En viktig detalj for oss som driver med styrketrening, og som ofte også blir oversett, er hva slags type sko vi velger å trene i.

Noen velger å trene med helt vanlig joggesko, mens andre benytter seg av egne løftesko.

Èn ting er hvertfall sikkert – vektløftersko er ikke noe som kun er egnet for proffene, og du kan få langt bedre teknikk og prestasjoner ved å bruke riktig type sko.

Løftesko er spesielt designet for å bidra til økt stabilitet og mobilitet, og vil dermed også bidra til å motvirke skader.

Test av Adidas Powerlift 4

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

Til informasjon: I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene. Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

Adidas Powerlift 4

4.9
Adidas Powerlift 4 Test

Produktbeskrivelse: Solide løftesko som er spesielt godt egnet til øvelser som knebøy og power cleans.
Den behagelige og pålitelige kanvas-overdelen fører til at skoene tåler hard belastning over lengre tid.
Stabil såle!

Fordeler

 • Stabil og tettsittende passform.
 • Enkel å ta av og på.
 • Slitesterk overdel.
 • Stabil yttersåle.
 • Borrelåsstroppen gir god stabilitet til anklene.

Ulemper

 • Kunne hatt bedre pusteevne.

Detaljert

Adidas Powerlift 4 er en oppgradering fra forgjengeren, Powerlift 3.1.

Nytt for denne oppgraderte modellen er at yttermaterialet er konstruert av kanvas, samt at Adidas har valgt å sette på en liten hempe på baksiden av skoene slik at de enklere kan tas på og av.

Adidas har også valgt å gjøre materialet rundt rundt midtfoten og vristen mer solid.

Det nye kanvasmaterialet gjør at løfteskoene er langt mer holdbare enn forgjengeren, som var utstyrt med en mesh-overdel.

Kanvas er faktisk det samme materialet som ofte benyttes i blant annet ryggsekker og telt, og du kan derfor føle deg trygg på at dette er et slitesterkt materiale.

Hælhøyden til Adidas Powerlift 4 er 28 millimeter (str. 42 2/3), og er derfor en mellomting mellom helt flate treningssko og mer tradisjonelle powerlifting-sko.

Flere brukere har rapportert om at hælhøyden passer perfekt til tunge baseøvelser, slik som knebøy og power cleans.

I tillegg til den stabile yttersålen, er Adidas Powerlift 4 utstyrt med en hendig borrelåsstropp som ligger over lissene.
Denne stroppen tilfører ekstra stabilitet til anklene.

Vi ønsker forøvrig å trekke frem at den forsterkede kanvas-overdelen gir skoene noe dårligere pusteevne enn forgjengeren, som altså var utstyrt med en lettvekts mesh-overdel.

 • Passform: Smal, tettsittende.
 • Lukkemekanisme: Lisser med borrelåsstropp.
 • Overdel: Kanvas.
 • Yttersåle: Adiwear.
 • Hælhøyde: 28 mm (for størrelse 42 2/3)
For å få en full oversikt over de beste løfteskoene på markedet anbefaler vi at du tar en titt på vår test av beste løftesko!