Reverse hyper med ett bein: En god øvelse for rumpa

Reverse hyper med kabel

Reverse hyper er en av de aller beste øvelsene for å få god kontakt med musklene i bakside lår og rumpe. Ettbeins reverse hyper kan utføres med kabel eller strikk, og det er ekstremt viktig at du har fokus på å ha god mental kontakt med musklene mens du utfører øvelsen.

Ettbeins reverse hyper er altså ikke en øvelse hvor du skal legge på en haug av vekter og prøve deg på et nytt maksløft.

Optimalt sett bør ettbeins reverse hyper utføres med relativt lav belastning, slik at du kan utføre øvelsen rolig og kontrollert – og kjenne at det brenner i rumpe- og lårmuskulaturen!

Som du kanskje forstår så er altså ikke ettbeins reverse hyper en øvelse hvor du utfører få repetisjoner.
Vi anbefaler deg å gjennomføre minimum 8 – 12 repetisjoner pr sett, og gjerne helt opp mot 20 repetisjoner en gang i ny og ne.

Ettbeins reverse hyper: Teknikk

Øvelsen kan som nevnt utføres med kabel eller med strikk.
Dersom du skal utføre øvelsen med kabel vil du trenge et «håndtak» som du kan feste rundt ankelen.

Uavhengig av om du utfører med kabel eller strikk, er fremgangsmåten den samme;

  1. Fest strikken / kabelen til en av anklene dine, og still deg rett opp og ned med en liten bøy i knærne.
  2. Hold tak i kabelapparatet med èn hånd slik at du lettere kan holde balansen.
  3. Stram rumpeballen på den siden hvor du har festet kabelen, og spark ifra bakover.
  4. Når benet ditt er helt strekt ut skal du holde denne posisjonen i underkant av et sekund, før du fører benet rolig tilbake til utgangsposisjonen.
  5. Gjenta 8 – 20 ganger, og gjør det samme på det andre benet.

Vi vet at det er enklere å lære nye øvelser ved å se en video, og har derfor lagt ved en enkel video som viser hvordan du utfører ettbeins reverse hyper.

 

Avatar

Hege Vestrum

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.