Kung Fu utfall for sterkere ben!

Kung Fu Utfall

På utkikk etter en heftig finisher etter beinøkta? Da bør du prøve Kung Fu utfall!

Det finnes mange effektive øvelser for bena, og utfall er en av dem. Utfall kan tas i mange ulike varianter, og Kung Fu-varianten passer perfekt som en intens finisher på beinøkta. Det eneste du trenger er en manual eller en «squat safety bar» og du er i gang!

Kung Fu Utfall: Dette er teknikken

Kung Fu utfall minner på mange måter om «duck walk». Når du tar duck walk skal knærne presses utover til siden når du tar et steg fremover. Dette er også det som skiller duck walk fra Kung Fu utfall.

Med Kung Fu utfall skal knærne være vendt rett fremover under hele bevegelsen. Dette legger godt trykk på fremside lår, og du vil raskt kjenne at øvelsen virkelig lar quadriceps jobbe!

  1. Grip tak i en manual med begge hender. Hold manualen foran brystet ditt.
  2. Plasser det ene kneet i underlaget, og plasser fotbladet på det andre benet i underlaget. Hælen din skal være omtrentlig parallelt med kneet.
  3. Kroppen skal være senket ned under hele bevegelsen. Se for deg at du skal prøve å ha rumpa så nærme bakken som overhodet mulig.
  4. Ta deretter et kort steg fremover med det benet hvor kneet er plassert i underlaget.
  5. Tenk over hvordan kneet beveges langt fremover, over tærne. Dette gir god kontakt med musklene i forside lår.
  6. Du kan gjerne begynne helt uten vekter. Dette er en intensiv øvelse!

Hvorfor er Kung Fu utfall en god øvelse?

  • Konstant spenning i muskulaturen. Bevegelsesmønsteret fører til at det er konstant spenning i lårmusklene. Dette er ulikt fra tradisjonelle utfall, hvor musklene får en liten «pause» når man strekker ut igjen bena.
  • God trening for kjernemuskulaturen. Kjernemuskulaturen må jobbe hardt for å holde overkroppen stabil. Du vil raskt kjenne at dette er en øvelse som også lar kjernemuskulaturen jobbe!
  • Bedre balanse. Det kan faktisk være ganske så vanskelig å holde balansen mens man tar Kung Fu utfall. Under hele bevegelsen har du en smal benstilling, og dette er derfor en perfekt øvelse for deg som vil ha bedre balanse.
  • Bedre kondisjon. Klarer du å ta Kung Fu utfall i 1 – 2 minutter uten å bli andpusten? Neppe. Her vil du utvilsomt få testet både styrke og kondisjon!

Les også: Test av vektvester!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social