Skrå flyes med kabel: Dette er riktig teknikk!

Skrå kabelflyes teknikk

Å få litt større brystmuskler er et mål for mange. Med unntak av benkpress er vel flyes med manualer en av de mest populære øvelsene.

Det mange ikke tenker på er at vanlig flyes kun aktiverer brystmusklene i den konsentriske delen av løftet. Ikke den eksentriske.
Flere og flere har begynt å fokusere mer på eksentrisk trening, og det kan faktisk gi bedre effekt.

Om du ikke har hørt om eksentrisk og konsentrisk trening, får du en liten oppsummering her.

  • Konsentrisk trening: Dette er også kalt den positive delen av løftet. Muskelen trekker seg sammen, samtidig som den utvikler kraft. For flyes er altså den konsentriske fasen når du hever manualene oppover.
  • Eksentrisk trening: Kalles også bremsende muskelarbeid. Oppstår når du senker vektene nedover. For flyes vil altså den eksentriske delen være når du senker manualene nedover mot gulvet.

Den eksentriske fasen er vel så viktig for utvikling av styrke og muskelmasse som den konsentriske. Det gjelder også for musklene i brystet.

Ved å ta flyes med kabel vil du i mye større grad få nyttegjort den eksentriske delen av løftet. Resultatene kan med andre ord bli bedre!

Flyes med kabler: Teknikk

Om du har trent flyes før vil nok teknikken for denne øvelsen være ganske enkel å få på plass.

Den store forskjellen er som nevnt at øvelsen gjennomføres med kabler, ikke manualer.

  1. Forbered deg til øvelsen ved å stille inn kabelhåndtakene på begge sider så lavt som mulig. Finn deretter en benk, og sett denne mellom kablene.
  2. Sett deg på benken, og ta tak i begge håndtakene. Legg deg bakover med ryggen godt plassert inntil benken. Plasser begge hendene opp foran deg, med en liten bøy i albuene. Dette er utgangsposisjonen.
  3. Senk deretter armene dine ned på hver side av kroppen. Samtidig fokuserer du på å holde kroppen godt plassert inntil benken.
  4. Stopp når hendene dine er plassert omtrent i skulderhøyde. Hold denne posisjonen i 1-2 sekunder.
  5. Hev deretter armene dine oppover igjen, samtidig som du fokuserer på å stramme brystmusklene så hardt du klarer.
  6. Senk deretter armene igjen, og gjenta bevegelsen.

Les også: Bygg større bryst med disse 3 øvelsene

Avatar

Anders

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.