Dersom du har vært i Hellas, vet du at det greske kjøkkenet har ekstremt mye å by på.

En av de mest populære rettene er nok den greske salaten, og det med god grunn.

Ikke bare er retten enkel å lage – den byr i tillegg på en svært god smaksopplevelse, fullspekket med viktige vitaminer og mineraler.

Gresk salat passer perfekt både som tilbehør og egen rett, og smaken er rett og slett helt fantastisk!

Gresk salat – dette trenger du!

Gresk salat er, som mange vet, basert på ferske og friske grønnsaker.

Vi anbefaler derfor selvfølgelig at du tar deg litt god tid i grønnsaksdisken for å finne de beste eksemplarene.
Dette vil gjøre retten enda bedre, og er utvilsomt verdt den lille tiden det tar.

I tillegg til de tradisjonelle ingrediensene man finner i en gresk salat, har vi også valgt å hive inn eple, da det etter vår mening gjør salaten enda friskere og mer smakfull!

Merk at denne oppskriften er tilpasset for 4 porsjoner.

  • 4 stk tomater.
  • 1 agurk.
  • 1 eple.
  • 0,5 rødløk.
  • 1 stk hjertesalat.
  • 16 – 20 ferske kalamata oliven.
  • 1-2 teskjeer tørket oregano.
  • 125 gram fetaost.
  • 4 spiseskjeer Extra Virgin olivenolje.

Slik går du frem

Gresk salat er som nevnt en svært enkel rett å tilberede, og det meste av jobben innebærer simpelthen å kutte grønnsaker – kan det bli enklere?

  1. Begynn med å skjære tomatene i relativt store båter.
  2. Skrell deretter agurken, før du deler den i to – og deretter kutter den opp i mindre biter.
  3. Kutt deretter opp både rødløk og eple i tynne skiver. Skjær også opp hjertesalaten, før du plasserer alle grønnsakene i en bolle.
  4. Skjær nå opp fetaosten i mindre biter, og legg deretter både fetaost og oliven i bollen.
  5. Hell deretter olivenolje over salaten, jevnt fordelt.
  6. Avslutt med å krydre salaten med oregano, slik at du får den gode og autentiske greske smaken.

Og det var alt – vel bekomme!