Hva er MCT-olje, og hva er det godt for?

MCT-olje er basert på kokosnøtter

Du har kanskje hørt snakk på MCT-olje som kosttilskudd, men hva er det egentlig? Og hva er MCT-olje godt for?

Hva er MCT-olje?

MCT står for Medium Chain Triglycerides, og selges nå som kosttilskudd i Norge. Denne fettsyren er bestående av mellomkjedete triglyserider, og man finner rikelige mengder MCT i blant annet kokosnøtter.

MCT er altså en type kokosolje, som er bestående av mellomlange fettsyrer. I praksis betyr dette at fettsyren MCT er bygd opp av kjeder som er bestående av 6-10 karbonatomer.

Fordelen med MCT-olje er at i motsetning til «vanlig» kokosnøttolje, så blir fettsyrene sendt direkte til leveren. Når fettsyrene er kommet frem til leveren, blir fettsyrene blant annet omdannet til ketoner.

Dette er en fordel siden ketoner ansees som et alternativ til glukose, som benyttes som energi for både muskler, hjernen og de indre organene. Det er nettopp denne omdanningen til ketose som gjør MCT-oljen så unik.

MCT-olje vil bli benyttet som energi i kroppen, i steden for at energien lagres som fett. Årsaken til dette er at fettsyren rett og slett ikke rekker å bli lagret som fett, før de omdannes til energi. MCT kan derfor benyttes for fettforbrenning, da fettsyrene i MCT forbrennes raskere enn andre fettsyrer.

Enkelte studier har faktisk konkludert med at MCT har en viss effekt på fettforbrenningen.

Enkelt forklart har altså MCT-oljen egenskaper som gjør at fettsyrene vil bli omdannet til ketoner i leveren, som vil bli benyttet som drivstoff i kroppen. En annen fordel med denne fettsyren er at den ikke vil legge seg omkring magen som helsefarlig bukfett.

I tillegg til dette, er MCT en olje som inneholder færre kalorier enn mange andre fettsyrer.

Vi sier naturligvis ikke at man skal basere matvalgene sine kun på kaloriinnhold, men dersom målet ditt er å gå ned i vekt, kan MCT-olje være et godt alternativ til annen olje.

MyoMCT fra MyRevolution

Artikkel om hva MCT-olje er godt for, MyoMCT fra MyRevolutionDersom du ønsker å skaffe deg MCT-olje, anbefaler vi at du går for produktet MyoMCT fra MyRevolution.

MyRevolution er en av Norges ledende aktører innenfor kosttilskudd, med lang fartstid i bransjen.
MyRevolution leverer varer av høy kvalitet, og er en leverandør man kan stole på.

Noen av fordelene ved MyoMCT er som følger:

  • Kan øke kroppens fettforbrenning.
  • Spesielt godt egnet ved ketogene dietter.
  • Helt smakløs olje, slik at du enkelt kan bruke den sammen med annen mat.

MyoMCT er utviklet av Børge Fagerlig, som er en av Norges mest dyktige kostholds- og treningseksperter.

MyoMCT benyttes ved at man inntar 1-2 spiseskjeer, 1-3 ganger per dag.

Merk at oljen ikke er egnet for steking, så du ikke «brenner» deg på det..

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette lever en aktiv livsstil, og er en av vår dyktige produkttestere. Opp gjennom årene har hun testet mange ulike treingsprodukter, og har med seg nyttig erfaring som produkttester hos oss. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social