Er tomat sunt: En god løsning på diett!

Tomat diett

Røde og saftige tomater passer perfekt som tilbehør til god mat. Men visste du at tomater også kan gjøre dietten enda bedre?

I tillegg til den gode smaken, er tomater fullspekket av viktige vitaminer og mineraler. Tomater har et høyt innhold av blant annet vitamin C, vitamin K og kalium.

Et annet stoff man finner mye av i tomater som mange nok ikke er klar over, er betakaroten. Betakaroten kan bidra til en jevnere og dypere brunfarge.

Det som gjør tomater spesielt godt egnet på diett er likevel ikke bare innholdet av vitaminer og mineraler.

1. Lavt kaloriinnhold

Tomater føyer seg inn i rekken av grønnsaker med lavt kaloriinnhold.
Med kun 18 kalorier per 100 gram kan man trygt si at dette er lavkalorimat.

2. Økt forbrenning

Tomater er også rike på de gode antioksidantene.

Spesielt interessant er det at man finner høye nivåer av lykopen i tomater. Lykopen har faktisk vist seg og kunne bidra til økt forbrenning. Forskning har også vist at lykopen kan bidra til å redusere risikoen for flere kreftformer.

Fun fact: Det er lykopen som gir tomaten den røde fargen!

3. Mettende

Tomater har et høyt innhold av fiber.

Fiber tar som kjent lang tid å fordøye, og du vil derfor få en metthetsfølelse som varer.

Om du får lyst på noe godt kan det derfor være en god idè å forsøke med en tomat i steden!

4. Godt for fordøyelsen

Som nevnt inneholder tomater mye fiber. Ikke bare er fiber viktig for fordøyelsen, men det har også vist seg at fiber har en stabiliserende effekt på blodsukkeret.

Dette er gode nyheter på diett. Det vil oppleves som mye enklere å kontrollere søtsuget når du unngår de store svingningene i blodsukkeret.

Så, hva venter du på? Hva med å ta en tomat neste gang du blir fysen på noe godt?

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.