Enkelt og sunt gulrotbrød med havregryn!

gulrotbrød

Den norske befolkningen er verdensmestere i å spise brød, og de aller fleste av oss enes nok om at hjemmebakt brød definitivt er det beste.

Oppskriften vi presenterer i denne artikkelen passer perfekt til en deilig søndagsfrokost, eller eventuelt som en litt ekstra smakfull matpakke du kan ha med deg på jobben.

Smaksmessig minner faktisk brødet i stor grad om gulrotkake, men med den store fordelen at det er langt sunnere, med et solid innhold av kostfiber.

Disse ingrediensene trenger du

  • 25 gram fersk gjær
  • 2,5 dl lettmelk
  • 0,5 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss soyaolje
  • 0,5 dl linfrø
  • 1 gulrøtter, grovrevet
  • 1 dl havregryn
  • 150 gram sammalt hvete
  • 200 gram hvetemel, fullkorn
  • 2 egg

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Smuldre opp gjæren, og plasser i en bolle.
  3. Varm deretter opp melken til den er romtemperert, og rør gjæren ut i melken.
  4. Tilsetter deretter både salt, honning og olje i bollen.
  5. Rasp opp gulrøttene, og rør disse inn i blandingen, sammen med linfrø og havregryn.
  6. Tilsett mel til du har en fast deig.
  7. La den stå til heving i 30 – 45 minutter.
  8. Ta deigen ut av bollen, og rull den ut. Plasser den deretter ned i en smurt brødform.
  9. La brødet hevet i ytterligere 30 minutter.
  10. Pisk så sammen de 2 eggene, og pensle deretter brødet.
  11. Plasser brødet nederst i ovnen, og la det stå i omkring 30 – 35 minutter.

Vel bekomme!

Kilder:

  1. Frukt.no

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!