5 rare dietter du sannsynligvis ikke har hørt om!

5 rare dietter

Dietter ser aldri ut til å gå av moten. Gjennom de siste 100 årene har folk ønsket å gå ned i vekt, og fellesnevneren er at det skal skje raskt.

Dette har naturligvis gitt opphav til en lang rekke kreative dietter. Man kan vel med sikkerhet si at langt fra alle gir den effekten man ønsker.

Enkelte av diettene er rett og slett farlige, og i denne artikkelen går vi gjennom 5 ekstreme og rare dietter.

1. Eddik-dietten

George Gordon Byron, også kjent som Lord Byron, var en engelsk poet som levde på 1800-tallet.

Til tross at Lord Byron hadde svært god kontroll på lyrikken, kan man dessverre ikke si det samme som ernæringskunnskapene.

Lord Byron var lenge kjent for å være en slank og velholdt mann, og etter hans oppfatning var suksessoppskriften svært enkel. Drikk mye eddik hver eneste dag, kombinert med èn kopp te og ett rått egg.

Mulige bivirkninger? Intens halsbrann, oppkast og eksplosiv diarè!

2. Bendelorm-dietten

Hvorfor kaste bort tiden på å planlegge sunne måltider, når det eneste du egentlig trenger er å infisere kroppen din med parasitter?

Bendelorm-dietten går enkelt og greit ut på at du svelger en pille som inneholder et bendelorm-egg.

Etter å ha svelget pillen gjenstår det rett og slett bare å vente i spenning på at egget klekkes. Bendelormen slår seg da ned i tarmen din, og kan begynne å forsyne seg av det du spiser.

Disse pillene har heldigvis blitt ulovlige nå. Om du likevel skulle være interessert i å huse en bendelorm i din egen tarm, minner vi om at ormen kan bli hele 10 meter lang!

Mulige bivirkninger? Intens analkløe, løs avføring og en 10 meter lang orm i tarmen.

3. Unngå myr-dietten

Dette er nok utvilsomt den eldste dietten vi har kommet over. Og den skuffer ikke!

I 1727 observerte forfatteren Thomas Short at mennesker som bodde i nærheten av en myr typisk veide mer enn andre.

En kombinasjon av datidens kunnskap om ernæring, samt at Thomas Short var forfatter og dermed hadde begrenset kjennskap til kosthold, førte til en noe kreativ løsning. Flytt lengre unna myren, og du går ned i vekt!

4. Sigarett-dietten

Tobakksbruk har dessverre blitt svært vanlig, og mye av årsaken til dette er nok den tunge markedsføringen fra de store aktørene. I dag vet man naturligvis at tobakk ikke er bra for helsen.

Om sigarettprodusenten Lucky Strike var klar over hvor helseskadelige tobakksbruk var på 1920-tallet er foreløpig uvisst, men èn ting er hvertfall sikkert. Dietten de markedsførte er ikke å anbefale.

Dietten gikk enkelt og greit ut på å bytte ut søtsaker med en annen form for kos, nemlig sigaretter!

Rent teknisk er det jo noe i dette. Nikotin vil bidra til å begrense appettiten.
Problemet er bare at du med høy sannsynlighet også kan få med svært alvorlige sykdommer på kjøpet. Ikke en særlig god idè, med andre ord!

5. Bomullsball-dietten

Dette er nok en av de verste diettene vi har kommet over.

Dietten går simpelthen ut på at du skal svelge en bomullsball når du blir sugen på noe godt.
For å forsterke metthetsfølelsen anbefales det også at du dypper bomullsballen i vann før du svelger den.

Foruten å være en svært ubehagelig opplevelse, er selve dietten rett og slett livsfarlig.

Kroppen vår er rett og slett ikke laget for å fordøye bomull, og bomullsballen vil dermed bli værende i magesekken over lengre tid. Livsfarlig!

Avatar

Hege

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.