Tips: Mekaniske dropsett for større triceps!

Mekaniske dropsett for større triceps

Hvem vil vel ikke ha store og kraftige triceps?

Vi tør å påstå at svært mange med fordel kunne hatt sterkere triceps, og vi vet at også mange sliter med å bygge definisjon i dette området.

En noe ukjent teknikk som har gitt gode resultater for mange er det som kalles mekaniske dropsett.

Teknikken høres kanskje komplisert ut, men det er den altså ikke.

Mekaniske dropsett går enkelt og greit ut på at du utfører 2-4 variasjoner av èn enkelt øvelse, hvor alle variasjonene utføres i løpet av et stort sett.

Øvelsesutvalget bør forøvrig ikke være helt tilfeldig.
Vi anbefaler at du begynner dropsettet med den øvelsen du er svakest i.
På denne måten sikrer du at du kan trene tett opptil failure, og samtidig fortsatt klare å gjennomføre repetisjonene på den neste variasjonen.

Variasjonene som er brukt i vårt eksempel er relativt enkle, og det eneste du trenger for å gjennomføre dette mekaniske dropsettet er en curlstang og en treningsbenk.

Øvelsene vi har valgt å inkludere er;

  • Franskpress.
  • Triceps pullover med extensions.
  • Smal benkpress.

Samtlige av disse øvelsene er perfekte for å bygge både masse og styrke i triceps.

Merk allikevel at øvelsene ikke nødvendigvis må utføres i den rekkefølgen vi har angitt her – du skal begynne med den øvelsen du er svakest i, og deretter arbeide deg oppover mot den øvelsen du er sterkest i.

For å få best mulig effekt anbefaler vi at du begynner med å utføre 8-12 repetisjoner for den første variasjonen, mens du på de resterende variasjonene gjennomfører så mange repetisjoner du klarer – med god teknikk, vel og merke.

Etter å ha utført det mekaniske dropsettet, tar du 60 – 120 sekunder pause, før du gjentar dropsettet 1-2 ganger til.

I videoen under kan du se et eksempel på hvordan et mekanisk dropsett med øvelsene vi har valgt kan gjennomføres i praksis.

Lykke til med treningen!

Kilde: T-Nation, https://www.t-nation.com/videos/tip-build-triceps-with-this-drop-set

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!