Tips: Mekaniske dropsett for større triceps!

Mekaniske dropsett

Hvem vil vel ikke ha store og kraftige triceps?

En noe ukjent teknikk som har gitt gode resultater for mange er det som kalles mekaniske dropsett.

Teknikken høres kanskje komplisert ut, men det er den altså ikke. Mekaniske dropsett går enkelt og greit ut på at du utfører 2-4 variasjoner av èn enkelt øvelse. Alle variasjonene utføres i løpet av et stort sett.

Øvelsesutvalget bør forøvrig ikke være helt tilfeldig. Vi anbefaler at du begynner dropsettet med den øvelsen du er svakest i.
På denne måten sikrer du at du kan trene tett opptil failure, og samtidig fortsatt klare å gjennomføre repetisjonene på den neste variasjonen.

Variasjonene som er brukt i vårt eksempel er relativt enkle. Det eneste du trenger for å gjennomføre dette mekaniske dropsettet er en curlstang og en treningsbenk.

Øvelsene vi har valgt å inkludere er:

  • Franskpress.
  • Triceps pullover med extensions.
  • Smal benkpress.

Samtlige av disse øvelsene er perfekte for å bygge både masse og styrke i triceps.

Merk likevel at øvelsene ikke nødvendigvis må utføres i den rekkefølgen vi har angitt her. Du skal begynne med den øvelsen du er svakest i, og deretter arbeide deg oppover mot den øvelsen du er sterkest i.

For å få best mulig effekt anbefaler vi at du begynner med å utføre 8-12 repetisjoner for den første variasjonen. På de resterende variasjonene gjennomfører du så mange repetisjoner du klarer. Med god teknikk, vel og merke.

Etter å ha tatt det mekaniske dropsettet, tar du 60 – 120 sekunder pause. Gjenta så dropsettet 1-2 ganger til.

I videoen under kan du se et eksempel på hvordan et mekanisk dropsett med øvelsene vi har valgt kan gjennomføres i praksis.

Les også: 3 gode alternativer til biceps curls!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social