Gjør du denne feilen på gymmet?

Feil på gymmet

Man må jo gå for verdensrekord, sant?

Vel, det er vel kanskje en overdrivelse, men det virker som om mange kan gå langt bare for å bygge oppunder sitt eget ego.

Vi alle har vel sett det – folk som hiver på alt for mye vekter, i den tro at de skal se sterke ut.

I praksis er det kun irriterende for oss andre.
Vi kunne jo heller brukt vektene til noe fornuftig, i steden for å vente til vedkommende har tatt 5 repetisjoner med elendig teknikk i beinpressen?

Mikro-reps

Det vi egentlig snakker om her er det som ofte kalles for mikro-reps.

Mikro-reps fungerer akkurat slik som det høres ut – altså at man kun utfører en mikroskopisk del av den faktiske repetisjonen.

Ikke bare ser det dumt ut, men det vil også gi deg langt dårligere resultater på sikt.

For ikke å nevne skaderisikoen.
Greit nok, det er ikke så lett å skade seg dersom man ikke engang utfører repetisjonen, men èn dag legger du på altfor mye vekter – og plutselig ligger du der under alle vektene.

Budskapet vårt her er kort og enkelt – tren med en vekt du klarer å håndtere!

Og vær så snill; ikke bli som han her!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!