Diett og treningsprogram: Ikke gjør denne feilen

diett og treningsprogram

Å være på diett kan være veldig vanskelig. Mange gjør det nok også dessverre litt vanskeligere enn det trenger å være.

Er du en av de som har gått i denne fellen?

For hardt treningsprogram på diett

Mange av de som vil gå ned i vekt endrer treningsprogrammet sitt. Helt i orden det, men ikke gjør det for vanskelig for deg selv.

Ofte legges det til både flere sett og høyere intensitet. Man tar typisk kortere pauser, og man trener enda mer enn tidligere.

Det kan selvfølgelig fungere, og kaloriforbruket vil jo selvfølgelig bli høyere. Når det er sagt så mener vi likevel at det ikke nødvendigvis er det beste valget når du er på diett.

Tenk deg om. Om du går all in med en gang. Hva skal du da gjøre når du stagnerer? Skal du øke intensiteten enda mer?

Dette er en feil veldig mange gjør. De går rett og slett for hardt ut. Ikke bare er det vanskeligere å få gode resultater på sikt. Det er også vanskelig å holde på motivasjonen!

Overdreven intensitet over tid kunne øke nivået av kortisol i kroppen. Ikke noe du ønsker om målet ditt er å beholde så mye muskler som mulig.

Når det kommer til trening er det faktisk flere faktorer som kan gi mer kortisol i kroppen.

  1. Volum: Økt treningsvolum vil på sikt kunne føre til at det skilles ut mer kortisol.
  2. Intensivitet: Økt intensivitet, altså flere repetisjoner og færre pauser, vil også kunne øke utskillelsen av kortisol.
  3. Psykisk stress: Dersom du går for hardt ut, er det fort gjort å bli litt stresset. Psykisk stress har flere ganger vist seg å øke nivået av kortisol i kroppen.
  4. Belastning: Det har gang på gang vist seg at du ikke bør trene til failure i hvert eneste sett, da det også vil bidra til økte kortisolnivåer.

Løsningen

Om du ønsker å beholde så mye muskelmasse som mulig bør du ha et relativt lavt treningsvolum. Pass likevel på at du ikke bruker det som en unnskyldning for å legge deg på latsiden. Du skal fortsatt trene tungt!

Veldig mange har også fått gode resultater av å legge om til et fullkroppsprogram. Økt frekvens!

Med et kaloriunderskudd er det viktig å stimulere musklene slik at du ikke mister alle de resultatene du har jobbet så hardt for. Et fullkroppsprogram vil kunne bidra til dette!

Avatar

Hege V

Hege trives spesielt godt inne på treningssenteret, og har gjennom over 5 år med aktiv styrketrening tilegnet seg mye nyttig kunnskap. Hege har gjennomført flere online kurs i forbindelse med trening og kosthold, og gjør samtidig en svært god jobb som produkttester her hos oss.