Utstyr til hjemmetrening: Dette må du bare ha

Utstyr til hjemmetrening

Mange har lyst til å komme i gang med trening hjemmefra. I denne artikkelen gir vi deg oversikt over utstyret du trenger til hjemmetrening!

I løpet av pandemien har flere og flere funnet ut at det går helt fint å trene hjemmefra. Med det riktige utstyret kan man enkelt gjennomføre en fullverdig treningsøkt hjemmefra, og man må ikke nødvendigvis ned på treningssenteret om man ikke føler for det.

Men hva slags utstyr er egentlig smart å ha på hjemmegymmet?

1. Kondisjonsapparat

Romaskin

Noe av det første du bør vurdere er om du har behov for et kondisjonsapparat. Med kondisjonsapparat mener vi enkelt og greit en tredemølle, romaskin, ellipsemaskin eller lignende. Her er det rett og slett mye å velge i, og med et kardioapparat i hjemmet blir terskelen for å trene langt lavere.

Kanskje trives du godt med å løpe på sommeren? Da kan en tredemølle være midt i blinken for å sikre at du holder deg i bevegelse gjennom de kalde vintermånedene. Om du heller vil ha et apparat som er mer skånsomt for ledd og knær kan du vurdere en romaskin eller ellipsemaskin.

Nøkkelen er enkelt og greit å velge en treningsmetode du synes er morsom, enten det er en tredemølle eller en spinningsykkel!

Her finner du gode tilbud på kondisjonsapparater til hjemmebruk!

2. Justerbare manualer

Justerbare Manualer

Manualer er mer eller mindre en nødvendighet om du vil ha et komplett hjemmegym. Man kan jo naturligvis kjøpe helt vanlige manualer, men ulempen er at de tar relativt mye plass. I tillegg bør man jo også ha et stativ til manualene, og totalkostnaden kan raskt bli ganske så høy.

Alternativet er justerbare manualer. Fordelen med disse er at man ikke trenger mange manualer med ulik vektbelastning, eller eventuelt et drøss av vektskiver som hele tiden må skrus av og på. Med justerbare manualer trenger man faktisk kun 1 – 2 manualer, og flere av modellene leveres med vektbelastning fra hele 2 – 40 kg!

Du kan lese vår test av justerbare manualer her!

3. Treningsstrikker

Test av treningsstrikker

Treningsstrikker bør være en del av ethvert hjemmegym. Ikke bare er de billige. De tar også svært lite plass, og er enkle å ta med seg mens man er på farten.

Sammenlignet med vanlige styrketrening med vekter kan trening med strikker være langt mer skånsomt. I tillegg får man kjøpt treningsstrikker med justerbar belastning, slik at man enkelt kan tilpasse belastningen etter behov.

Vi anbefaler at du går til innkjøp av treningsstrikker både med og uten håndtak. Strikkene med håndtak passer best til å trene overkroppen, mens treningsstrikker uten håndtak passer best til underkroppen.

Her finner du gode tilbud på treningsstrikker!

4. Squat rack

Kvinne som tar high bar knebøy

Om du virkelig planlegger å ta treningen til et nytt nivå bør du også ha skikkelig utstyr. Baseøvelser er noen av de beste øvelsene du kan ta, og et squat rack kan derfor være vel verdt investeringen.

Med et squat rack får du tatt mange av de gode baseøvelsene, slik som knebøy, benkpress og militærpress. Selve vektstangen kan naturligvis også brukes til gode øvelser som markløft og foroverbøyd roing!

Her finner du gode tilbud på squat rack!

5. Treningsmatte

yogamatte

Prøvd å ta sit-ups rett på gulvet? Da vet du antageligvis at det kan være greit å ha en treningsmatte. Matten kan brukes til gode øvelser som sit-ups, planken og push-ups. Eventuelt kan du bruke treningsmatten til litt avslappende yoga på morgenkvisten. Her er det bare fantasien som setter grensene!

Les hele vår test av treningsmatter her!

6. Kettlebells

Kettlebell

Kettlebells passer perfekt for deg som vil ta gode og funksjonelle øvelser. Med kun en kettlebell er det mange øvelser man kan ta, og øvelsene vil typisk forbedre både styrke og kondisjon.

Til hjemmegymmet er kettlebells også spesielt godt egnet. De tar jo så lite plass!

7. Pullup-bar

30 dagers pullup program

Pullups er mildt sagt en krevende øvelse. Vi har tidligere lansert vårt 30-dagers treningsprogram for pull-ups som har gitt leserne våre gode resultater.

En av forutsetningene for å bli god i pullups er å ta øvelsen så ofte som mulig. Det vil naturligvis gjøre jobben enklere om du har en pullup-bar hjemme hos deg selv, slik at du ikke trenger å reise på treningssenteret hver eneste gang. Heldigvis koster det ikke mye for en pullup-bar, og den er enkel å feste over dørkarmen!

Sjekk pris på Abilica Pullup-bar her!

8. Hoppetau

Kvinne som holder hoppetau

Lei av vanlig kondisjonstrening? Hva med å komme i gang med et hoppetau?

Trening med hoppetau er svært effektivt for kondisjon, og samtidig vil man øke fettforbrenningen betraktelig.

Det finnes et hav av ulike øvelser man kan ta med hoppetau. Vi anbefaler at du sjekker ut denne artikkelen for litt god inspirasjon!