Styrkepakker har i den siste tiden blitt mer og mer vanlig rundt om i norske hjem.

I vår test av Squat Rack Styrkepakke fra Abilica og HES har vi vurdert styrkepakken etter flere kriterier, som blant annet konstruksjon, vektbelastning, holdbarhet og pris.

Test av Squat Rack Styrkepakke

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

Alle kriteriene i testen er vurdert basert på hvor mye valuta du får for pengene.

Til informasjon: I tilfeller hvor det er økonomisk og praktisk mulig for oss, gjennomfører vi selv tester av produktene. Dersom dette ikke er mulig, tildeler vi produktet en total vurdering basert på produktets spesifikasjoner og funksjoner, samt vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne.

Squat Rack Styrkepakke (Abilica / HES)

5
Styrkepakke 140 kg test

Produktbeskrivelse: Dette er styrkepakken for deg som ønsker å ta hjemmetreningen til et nytt nivå.
Pakken leveres med et svært solid knebøystativ, samt en funksjonell og justerbar treningsbenk - begge produsert av den anerkjente leverandøren HES.

I denne styrkepakken finner du også en solid olympisk vektstang fra Abilica, samt vektskiver med en total vekt på svimlende 120 kg!

Dette er kort og godt den ultimate styrkepakken for deg som ønsker en komplett løsning, hvor du enkelt kan trene hele kroppen!

Fordeler

 • Ekstremt mange øvelser!
 • Totalt 140 kg belastning!
 • Knebøystativ.
 • Solid konstruksjon.
 • Olympisk vektstang fra Abilica.
 • Justerbar treningsbenk.
 • Squat pad med på kjøpet.

Ulemper

 • Ikke mulighet for decline (helning) på treningsbenken.

Detaljert

Denne styrkepakken er spesielt designet for å gjennomføre en komplett styrkeøkt uten å måtte ta turen til det overbefolkede treningssenteret.

I pakken er det inkludert både en justerbar HES treningsbenk, et HES knebøystativ, en 20 kilos olympisk vektstang fra Abilica og hele 120 kg vektskiver!
Det medfølger naturligvis også mekaniske låser til vektstangen, som er helt essensielt for å gjennomføre en trygg treningsøkt.

Dersom du skulle like å utføre øvelser som eksempelvis Hip-Thrust og knebøy, nevner vi også at du vil finne en myk og behagelig Abilica Squat Pad i pakken, som vil fungere som en ekstra polstring over hofteleddene når du trener Hip-Thrust – eller eventuelt som en polstring over skulderpartiet mens du utfører knebøy.

Vi setter spesielt pris på at man kan justere plasseringen på vektstøttene i knebøystativet, slik at man kan utføre andre øvelser enn knebøy, slik som eksempelvis benkpress.

Totalt er stativet utstyrt med 14 hull for justering av stangholderne, slik at du enkelt kan tilpasse plassering av stangen etter deg og ditt behov.

Den medfølgende vektstangen er en olympisk vektstang, og standardmålene gjør at du enkelt kan anskaffe ekstra vektskiver ved behov – selv om dette i praksis ikke burde være et problem, da det medfølger hele 120 kg vektskiver.

Det som primært gjør denne styrkepakken overlegen i forhold til diverse multigym er fleksibiliteten – du kan enkelt utføre en rekke solide styrkeøvelser, uten å være begrenset til et fast utvalg av øvelser.

Eksempler på øvelser som kan utføres med denne styrkepakken er knebøy, markløft, benkpress, skulderpress og skrå benkpress.

Ryggen på treningsbenken kan stilles inn i totalt 5 ulike vinkler, helt opptil 90 grader – mens selve setet kan justeres mellom 3 ulike posisjoner.
Vi skulle forøvrig gjerne sett at man kunne stille inn benken med decline (helning), slik at man kunne utført decline benkpress og lignende.

Til informasjon: Dersom du ikke skulle ha behov for så mye vekter som 140 kg, finnes det også en rimeligere utgave av denne pakken hvor den totale vektbelastningen er 100 kg – dette tilbudet kan sees her!

 • Vektbelastning: 140 kg (20 kg vektstang, 120 kg vektskiver).
 • Medfølgende vektskiver: 20 kg x 2, 15 kg x 4, 5 kg x 4.
 • Vektstang: 50 mm olympisk stang.
 • Vektskiver: Bumper plates.
 • Justerbar benk, rygg: 5 innstillinger.
 • Justerbar benk, sete: 3 innstillinger.
 • Knebøystativ.
 • Maksimal kapasitet, treningsbenk: 400 kg.
 • Maksimal kapasitet, knebøystativ: 400 kg.
For en full oversikt over ulike multigym og styrkepakker anbefaler vi vår multigym og styrkepakke test!