Blir du lett distrahert på treningssenteret?

Dersom svaret er ja, kan det være at du går glipp av både fremgang og gode resultater!

Og ja, vi vet – å løfte vekter er tungt, og det kan iblant være kjedelig.
Det er nok derfor ikke uvanlig at man kanskje har andre ting i tankene mens man er på trening – kanskje har du mye å gjøre på jobben, eller kanskje tenker du bare på hva du skal ha til middag i kveld.

Uansett hva som måtte distrahere deg, så burde du heller fokusere på hva du gjør akkurat nå – nemlig å trene!

Ny forskning viser faktisk til at dersom du har mental kontakt med musklene du trener, så vil det kunne gi deg bedre resultater både i form av økt styrke og muskelvekst.

Vi gir deg derfor nå 4 tips for hvordan du kan få bedre mental kontakt når du trener.

#1 – Ha fokus på teknikk

Dette er alfa-omega, uansett om du prøver å ha mental kontakt med musklene eller ikke.

Å trene med feil teknikk gir økt skaderisiko, og dårligere resultater – så enkelt er det.

Fordelen med å ha fokus på teknikk når man prøver å ha mental kontakt med musklene, er at man virkelig kan kjenne at man legger belastning på de rette muskelgruppene.

Vi alle har vel løftet litt for tungt en eller annen gang.
Og hvordan kjennes det ut?
Det kjennes som oftest bare tungt ut, uten at man egentlig merker at det tar noe mer på en muskelgruppe enn en annen.

Med rett teknikk derimot, vil du enkelt kunne kjenne at det brenner i muskulaturen – og dermed få bedre mental kontakt med musklene!

#2 – Fokuser på de musklene du faktisk skal trene

Mann med fokus på mental kontaktDet er ofte slik at man bruker mye energi ved å legge belastningen på feil sted mens man utfører en øvelse.

Et godt eksempel kan være at du for eksempel «svaier» frem og tilbake mens du utfører bicepscurls.

Ved å gjøre dette vil du ta mye av belastningen bort fra armene, og det vil være vanskeligere å få mental kontakt med muskelen du trener.

Vi anbefaler derfor at du prøver å slappe av i de musklene du ikke trener, for å sikre at belastningen legges på de muskelgruppene du ønsker.

Misforstå oss rett; det er ingenting i veien for å stramme kjernemuskulaturen for å sikre en stabil kjerne under hele øvelsen.
Problemet oppstår derimot når belastningen tas vekk fra den muskelgruppen du egentlig skal trene!

#3 – Pusteteknikk

Hvis du noensinne har drevet med yoga, så er du nok kjent med at ulike pusteteknikker gjør at du får bedre kontakt med kroppen din.

Ved å fokusere på pusteteknikken, vil du kunne utføre øvelsene mer kontrollert, og samtidig kvitte deg med unødig belastning på andre muskelgrupper.

Å ha god pusteteknikk vil også bidra til at du kan løfte tyngre, og på denne måten få enda bedre resultater fra treningen din.

Generelt sett bør du ha fokus på å puste inn i den negative delen av et løft, og puste ut igjen i den positive delen av løftet.

#4 – Visualisering

I tillegg til tipsene over anbefaler vi at du, for å oppnå best mulig mental kontakt med musklene du trener, ser for deg muskelgruppen du trener mens du utfører øvelsen.

Det høres kanskje rart ut, men bare prøv det.
Mest sannsynlig vil du merke at du får mye bedre kontakt med musklene, og dermed også bedre resultater!

Samtidig som dette burde du virkelig kjenne etter om øvelsen du utfører legger belastning på de musklene den burde – og «stramme» ekstra godt til i disse muskelgruppene.