Motivasjon: 5 gode grunner til å begynne med kampsport!

Mann som trener kampsport

Styrke, fleksibilitet, disiplin og selvtillit er bare noen av fordelene du får fra kampsport. Vi gir deg 5 gode grunner til at du bør komme i gang!

Kampsport ansees av mange som en «ekstremsport», hvor man må gå ansikt til ansikt med en real fighter.

Misforstå oss rett. Om du har ambisjoner om å hevde deg innenfor sporten krever det naturligvis at du har ekte kamperfaring. Du trenger for øvrig ikke risikere blåveiser, en brukket nese og kjevebrudd for å dra nytte av litt basiskunnskap om kampsport.

I denne artikkelen gir vi deg 5 gode grunner til at du bør komme i gang, uavhengig av hvilken kampsportgren du eventuelt skulle velge.

1. Selvforsvar

Kunsten å forsvare seg selv handler om mye mer enn bare den fysiske delen ved å «sloss tilbake». Om du skulle havne i en farlig situasjon skader det naturligvis ikke at du har et triks eller to i boka.

Men, selvforsvar handler om så mye mer enn det. Selvforsvar handler minst like mye om å tolke kroppsspråket til angriperen. Da kan du se signalene på at noe kommer til å skje i forkant.

Ved å kjenne igjen slike signaler, vil du enklere kunne trekke deg unna en farlig situasjon. Du unngår enkelt og greit en fysisk konfrontasjon!

Ulikt hva mange tror handler selvforsvar altså i stor grad om å unngå fysiske konfrontasjoner, slik at man i det hele tatt ikke trenger å benytte seg av de teknikkene man kan. Om uhellet likevel skulle være ute er det naturligvis også nyttig om man har kjennskap til noen enkle metoder for å bryte seg løs fra situasjonen.

2. God trening

Lei av å løpe samme rute uke etter uke? Kampsport er en fantastisk god treningsmetode, som utvilsomt setter store krav til både styrke og utholdenhet.

Om du ikke har bokset før tør vi å vedde på at du virkelig kommer til å kjenne det i løpet av en økt på boksesekken.

Foruten å forbedre både styrke og kondisjon, vil så godt som alle grener innenfor kampsport også bidra til å forbedre både fleksibilitet, koordinasjon og balanse.

3. Bedre selvtillit

De aller fleste som har begynt med kampsport, selv i voksen alder, rapporterer om økt selvtillit. Med økt selvtillit mener vi naturligvis ikke at man skal føle seg som den neste Rocky Balboa. Du skal heller dra nytte av den gode mestringsfølelsen man får ved å lære noe nytt.

Om du samtidig er i stand til å forsvare deg selv, og vet hvordan du kan unngå uheldige situasjoner, vil selvtilliten nærmest komme av seg selv!

4. Nye ferdigheter

Hva er vel bedre enn å lære noe nytt? Så snart man blir voksen er det fort gjort å tenke at tiden for å lære noe nytt er over. Kanskje føler du til og med selv at du er «utlært», og at det ikke finnes noe nytt og spennende du kan lære.

Kampsport legger utvilsomt store krav til å lære nye kombinasjoner og lignende, og vi kan så godt som garantere at du vil lære noe nytt. Allerede i løpet av den første økten!

5. Nye mennesker

Det finnes svært få bedre «ice-breakere» enn det å sparre sammen.

Ved å melde deg inn i en klubb for kampsport, eller bare delta på noen uforpliktende treninger, vil du møte nye mennesker som med høy sannsynlighet har et helt annet syn på livet enn det du har.

Mange anser kamsportmiljøet som et hardt og lite inkluderende miljø, men dersom man skal stole på de som faktisk er med i dette miljøet, er det langt ifra sannheten.

Ved å trene sammen vil man knytte nye sosiale bånd, og kanskje til og med få seg noen nye venner på veien.

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social