Concept2 RowErg PM5 Test: Et bra premiumvalg

Annonsørinnhold question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

I vår test av Concept2 RowErg PM5 har vi tatt hensyn til faktorer som pris, ytelse, funksjoner, konstruksjon og holdbarhet – samt hvor letthåndterlig den er.

Den samlede vurderingen representerer hvor mye valuta du får for pengene.

Concept2 RowErg PM5 Test: Våre erfaringer

Vi i GetFitness jobber hardt for at du som forbruker skal få tilgang til de beste produktene på markedet.
Dersom du handler gjennom våre lenker, bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsartikler omhandlende trening og kosthold.

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.


BESTE PREMIUMVALG - Concept2 RowErg PM5

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Concept 2 modell d PM5
Motstandstype: Luft Antall motstandsnivåer: Trinnløs Innebygd treningscomputer: Ja Antall treningsprogrammer: 10 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Sammenleggbar: Ja Produktvekt: 26 kg Maksimal brukervekt: 220 kg Mål: 240 x 60 x  90 cm

Concept2 RowErg PM5 har i mange år vært en av de mest solgte romaskinene, både privat- og bedriftsmarkedet. Hvordan kommer den ut i vår romaskin test?

Naturlig og behagelig rofølelse

Concept2 RowErg PM5 minner på mange måter om den funksjonsrike storebroren, Modell E.

RowErg PM5 er utstyrt med luftbasert motstand, noe som i praksis gir en naturlig og behagelig rofølelse. Sammenlignet med elektromagnetiske romaskiner vil treningsøkten også bli mer skånsom, da robevegelsen vil oppleves som jevnere og mer realistisk. Man unngår enkelt og greit ubehagelige rykk og napp. Dette liker vi!

Den luftbaserte motstanden legger også til rette for potensielt svært intensive treningsøkter. Motstanden vil automatisk tilpasses etter dragstyrken underveis i økten, og i praksis passer derfor romaskinen til både nybegynnere og mer erfarne mosjonister.

Når det kommer til treningsutbytte og komfort er altså luftbasert motstand å foretrekke fremfor elektromagnetisk motstand. Man kommer likevel dessverre ikke unna at de luftbaserte modellene gir fra seg en god del mer støy enn mange andre romaskiner. Greit å vite!

På nivå med profesjonelle romaskiner

I dette prissjiktet skal man lete lenge før man finner en mer funksjonsrik romaskin. Treningscomputeren ser riktig nok ikke spesielt avansert ut, men ikke la deg lure. Dette er en real kraftpakke av en computer.

Via den innebygde LCD-skjermen presenteres det mye relevant treningsinformasjon. Vi nevner blant annet antall rotak, tidsbruk, gjenstående tid per 500 meter, pulsnivå, gjennomsnittlig fart og hastighet. Om ønskelig kan du enkelt endre mellom ulike visningsmoduser, hvor du blant annet kan få en detaljert grafvisning av intensiteten / effektnivået underveis i treningsøkten.

Det er for øvrig ikke bare visning av treningsdata computeren er god for. Ved å trykke på knappen merket Menu tas du til hovedmenyen, hvor du blant annet kan velge mellom 10 ulike treningsprogrammer (5 forhåndsdefinerte og 5 egendefinerte). Vi i redaksjonen liker også spesielt PaceBoat-funksjonen, som passer perfekt om du vil ha en ekstra utfordring.

For deg som ønsker å ta treningen til et nytt nivå nevner vi at du kan koble mobiltelefonen til computeren. Her kan du blant annet laste opp egne treningsdata via Concept2’s egne mobilapp, ErgData.

Pulsmålinger er naturligvis også mulig. Vi skulle for øvrig gjerne sett at det trådløse pulsbeltet var inkludert i pakken.

Tåler hard belastning over tid

Concept2 RowErg PM5 har en solid konstruksjon, noe som tilsier at den vil tåle hard belastning fra flere brukere i mange år fremover. Vi har faktisk observert flere Modell D-romaskiner rundt om på ulike treningssentre. Til tross for at storebroren, Modell E, stort sett er den som brukes på treningssentre, sier dette likevel noe om kvaliteten på Modell D.

Det første vi bemerker oss er de behagelige fotstøttene. Her får man godt fotfeste gjennom treningsøkten, uten at man føler at føttene er helt fastlåst. Mye av årsaken til dette er den tynne, bevegelige platen som ligger over fotstøttene. Denne sikrer god bevegelighet i ankelleddet underveis i økten!

Flere av forbrukerne har også rapportert om at setet er både mykt og komfortabelt. Samtidig er Concept2 RowErg PM5 en god del lengre enn mange andre romaskiner. Dette gir godt med plass når du tar rotakene dine, og du unngår å føle at du må «krøke» deg sammen. God glidelengde, med andre ord.

Til tross for at konstruksjonen er svært solid, veier romaskinen kun 26 kg. Maskinen kan naturligvis også foldes sammen når den ikke er i bruk, og de praktiske transporthjulene kommer godt med. Perfekt til hjemmebruk!

Kort oppsummert

Oppsummert er Concept2 RowErg PM5 enkelt og greit en romaskin med profesjonell kvalitet, som er tilgjengelig til en fornuftig pris.

Fordeler

  • Plassbesparende.
  • Lav vekt.
  • Behagelig robevegelse.
  • Funksjonsrik treningscomputer.
  • Behagelig sittestilling.
  • God glidelengde.
  • Ergonomisk fotstøtter.
  • Godt grep.

Ulemper

  • Litt høyt støynivå.
  • Pulsbelte medfølger ikke.

For å få en full oversikt over de beste romaskinene, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av beste romaskiner i Norge!

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli lever en aktiv hverdag, og trives spesielt godt ute på sykkeltur. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, og er spesielt opptatt av trening og kosthold. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social