3 grunner til at bakside skuldre henger etter!

Trening av bakside skuldre

Å trene er skuldre er enkelt.. Med mindre det er snakk om bakside skuldre, vel og merke.

For å få velutviklede og definerte muskler på baksiden av skuldrene skal det mer til enn bare et par sett med fremoverbøyd sidehev.

Dersom du også sliter med å få større muskler i bakside skuldre anbefaler vi at du tar en titt på disse 3 typiske feilene!

1. Du trener for tungt

Lite er vel verre enn å se på noen som tar foroverbøyd sidehev med 15 kilo på hver arm, når de egentlig burde trent med 4-5 kilo.

Følger du deg truffet? Bra!

En av de vanligste årsakene til at bakside skuldre henger etter er at man simpelthen trener for tungt.

Ved å trene for tungt øker du ikke bare risikoen for skader. Du vil også ubevisst flytte mye av belastningen vekk fra den muskelgruppen du egentlig prøver å trene.

Siden det er vanskelig å få god kontakt med musklene når man trener bakside skuldre er det helt essensielt at du lar egoet ligge igjen hjemme.

Rådet er derfor enkelt. Tren med lavere vekter og fokuser på teknikken!

2. Du posisjonerer hendene feil

De fleste av oss vet hvordan vi i teorien skal trene baksiden av skuldrene, men mange glemmer at hvordan man posisjonerer hendene også har mye å si.

Et godt tips for å få bedre kontakt med baksiden av skuldrene er å fokusere på at håndflatene skal peke fremover.

Når du posisjonerer håndflatene på denne måten vil du oppnå en mye bedre sammentrekning av musklene. Dette vil belaste baksiden av skuldrene mer.

3. Du varierer ikke

Sist, men ikke minst er det også viktig at du bytter ut øvelsene du bruker fra tid til annen.

Vi sier selvfølgelig ikke at du skal trene forskjellige øvelser hver eneste økt. Dette vil faktisk ha motsatt effekt.

Det du derimot bør gjøre er å variere øvelsesutvalget hver 4. – 8. uke, slik at du kan treffe muskelgruppen på ulike måter.

Ikke bare vil det gi deg bedre resultater, det vil også minimere risikoen for at du går lei!

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!