Sole F85 Erfaringer: En supermølle!

En mann løper på Sole F85 tredemølle

Foretrekker du hjemmetrening framfor treningssenteret? Det er det mange som gjør! Med Sole F85 tredemølle kan du ta hjemmetreningen til et nytt nivå. Les våre erfaringer her.

Ønsker du en tredemølle for hjemmetrening fra et merke som er opptatt av å utvikle holdbare og innovative produkter? Da kan Sole F85 tredemølle være et godt alternativ.

Du finner Sole F85 hos Treningspartner, som har utelukkende fornøyde brukere av tredemøllen!

I denne artikkelen tar vi for oss tredemøllens unike funksjoner, redegjør for hvorfor den er konkurransedyktig, og oppsummerer med de beste fordelene og ulempene med tredemøllen.

BESTE PREMIUMVALG - Sole Fitness F85

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Bilde av Sole F85 mølle
Maksimal hastighet: 22 km/t Maksimal stigning: 15% Løpebånd: 152 x 56 cm Håndpulsmåler: Ja Trådløs pulsmåler: Ja Antall treningsprogrammer: 10 Tilkoblinger: Bluetooth / USB / AUX Sammenleggbar: Ja Transporthjul: Ja Produktvekt: 136 kg Maksimal brukervekt: 150 kg

Sole utvikler produkter for alt fra nybegynnere til konkurranseutøvere, og har kunder som blant annet Hilton-hotellene. Yess, du leste riktig.

Sole F85 brukes blant annet av av tidligere Norseman Xtreme Triathlon vinner Lars Petter Stormo og langsrennsløper Ingvild Flugstad Østberg, som slett ikke er værst. Tredemøllen er nemlig en toppmodell til hjemmebruk, og du skal lete lenger etter en tredemølle med disse funksjonene.

Er du opptatt av kvalitet, og vil ha en mølle som takler hard bruk over lengre tid? Da er Sole F85 et åpenbart valg!

Fordeler

 • Gode vurderinger.
 • Høy maksimal hastighet.
 • God plass på løpebåndet
 • Kompatibel med telefon og nettbrett.
 • Innebygd vifte og høyttalere.
 • Trådløs pulsmåler.
 • Håndpulsmåler.
 • 10 treningsprogrammer.
 • Transporthjul.
 • Sammenleggbar.

Ulemper

 • Litt tung.
 • Noe treg på stigningsjustering.
 • Litt høyere pris enn noen av konkurrentene.

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, gjennomfører vi en såkalt «meta-test». Dette innebærer at vi setter en vurdering for produktene basert på ulike kriterier.

Disse kriteriene er eksempelvis pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid, design og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Sole Fitness F85: De viktigste funksjonene

Sole F85 har toppfunksjoner som skiller seg fra konkurrentene. Vi gir deg blant annet en oversikt over tredemøllens maksimale hastighetsnivå, treningsprogrammer, løpebåndets dimensjoner, display-muligheter og andre nyttige funksjoner.

Hastighetsnivå: Mulighet for intense økter

Hurtigtaster for hastighet og stigning på Sole F85

Sole F85 har en rå maksimal hastighet på hele 22 kilometer i timen, som innebærer at du kan ha en intensiv treningsøkt hjemmefra.

Ikke nok med det, på håndtaket på mølla finner du hurtigknapper for innstilling av hastighet med intervallene 3, 6, 9, 12, 15, 18 og 22 kilometer i timen. Enkelt og greit med andre ord!

Mulighet for motbakke på hele 15%

Med Sole F85 kan du få illusjonen av å gå i en motbakke med et stigningsnivå på hele 15%. Vil du ha en rolig økt, kan du holde stigningsnivået lavt, mens du kan skifte mellom stigningsnivåer dersom du ønsker å ha en dynamisk økt. Ønsker du å pushe deg til det fulleste, kan du skru stigningsnivået opp på maks.

En stigning på 1-2% er alltid anbefalt for litt motstand, ettersom 0% nærmest fungerer som nedoverbakke. Men følelsen av å faktisk gå i nedoverbakke med et stigningsnivå på under 0% (decline) er ikke mulig.

Kraftig motor med 4 hestekrefter

Motoren på en tredemølle har litt å si for hvor robust den er. Sole F85 er tredemølla med kraftigst motor i Sole-familien, med hele 4 hestekrefter og en topphastighet på 22 kilometer i timen.

Til sammenligning har Sole F63 “bare” 3 hestekrefter, og en topphastighet på 20 kilometer i timen, mens Sole F65 har samme topphastighet som Sole F63, men 3,25 hestekrefter. Ønsker du med andre ord en tredemølle med en kraftig motor og høy topphastighet, er Sole F85 noe for deg.

treningspartner logo

Sole Fitness F85

En real premium-mølle til hjemmegymmet

Dimensjoner på løpebåndet

Både bredde og lengde på løpebåndet på en tredemølle sier litt om hvor sikker du kan føle deg når du løper på båndet. Noe av det beste som finnes må jo være å løpe på en tredemølle med god nok plass til å ha muligheten til å sjangle litt når pulsen stiger?

Sole F85 er stabil å løpe på med god plass på løpebåndet. Med en bredde på 56 cm og lengde på 152 cm, er Sole F85 5 cm bredere enn Sole F63, og komfortabel nok til å ha en skikkelig effektiv økt.

Her kan du med andre ord løpe uten å være redd for å trå på kanten av løpebåndet og vrikke foten. Er du opptatt av komfort, selv under mer intensive økter, tikker Sole F85 av denne boksen!

Brukervennlig konsoll og display

Det brukervennlige displayet på tredemøllen gir deg all den informasjonen du trenger. Her kan du følge med på hastighet, stigningsprosent, tid, distanse, minutter per kilometer, forbrente kalorier og puls.

Konsollen på Sole F85 inkluderer også mange praktiske funksjoner som gjør treningsøkten din ekstra behagelig.

Aller øverst på konsollen er det et lite stativ hvor du kan legge mobiltelefonen din under økten. Rett under den finner du en vifte som er deilig å ha under en intens økt. På hver side av vifta er det høyttalere, slik at du kan spille musikk mens du trener, uten å måtte bruke hodetelefoner.

Under høyre høyttaler finner du en USB-inngang, slik at du kan lade mobilen eller lignende mens du trener. Mølla inkluderer også to kontrollpanel hvor du kan velge et treningsprogram, justere hastighet og stigningsnivå.

Du kan også koble til mobiltelefonen under treningsøkten, og legge vannflaska i et av de to oppbevaringsrommene, slik at den er lett tilgjengelig når du kjenner tørsten snike innpå.

treningspartner logo

Sole Fitness F85

En real premium-mølle til hjemmegymmet

10 treningsprogrammer inkludert

Sole F85 har totalt ti innebygde treningsprogrammer. Et manuelt program, fem forhåndsinnstilte programmer, to selvvalgte programmer og to pulsprogrammer. Veldig brukervennlig!

De forhåndsinnstilte treningsprogrammene sparer deg for valg, og er økter som passer de aller fleste.

Bakkeprogram

Med det forhåndsinnstilte bakkeprogrammet kan du få følelsen av å gå i oppoverbakke og på flatmark. Stigningen (motstanden) øver jevnt i starten, og senkes jevnt mot slutten. Med denne økten går pulsen opp i starten og gradvis ned mot slutten av økta. Det ultimate programmet for å øve seg på fjellturen!

Fettforbrenningsprogram

Ønsker du å forbrenne fett raskt, kan fettforbrenningsprogrammet være et godt valg. Fordi den mest effektive måten å forbrenne fett på sies å være å holde pulsen på rundt 60-70% av makspuls, med lavt anstrengelsesnivå over tid. Dette programmet bruker ikke hjertefrekvens, men simulerer en lavere, jevn treningsøkt.

Kardioprogram

For å øke utholdenheten din, og få bedre hjerte og lungekapasitet, er det forhåndsinnstilte kardioprogrammet et godt valg. Her holder du deg nærmere makspuls sammenlignet med fettprogrammet, med et pulsnivå på omtrent 80-90% av det maksimale.

Over tid vil dette treningsprogrammet øke blodstrømmen og lungekapasiteten din mens den bygger opp hjertemuskelen. Et ypperlig valg for å få bedre kondis!

Styrkeprogram

For de som ønsker å øke muskelmassen i underkroppen, er styrkeprogrammet forhåndsinnstilt på tredemølla. Her økes gradvis intensiteten, og tvinger deg til å opprettholde den gjennom programmet. Programmet er designet for at du skal få sterke og tonede ben- og setemuskler.

Høyintensitetsprogram (HIIT)

Med HIIT-programmet går du gjennom høyintensitetsperioder etterfulgt av lavere intensitet i perioder. Dette programmet hjelper hjertet ditt med restitusjon fra intense aktiviteter, slik at du raskere kommer tilbake til normalpuls etter en intensiv økt. Ved bruk av dette programmet over tid, vil du kunne øke kondisjonen din.

Praktisk pulsmåling

Med Sole F85 kan du både sjekke håndpuls og måle puls gjennom trådløs mottaker.

Håndpulsmålerne finner du på konsollen. For å måle puls via disse, må du holde grepet rundt målerne i cirka fem sekunder for å se nåværende puls.

Når du kjøper Sole F85 medfølger et pulsbånd, som du kan feste under ribbeina når du er aktivitet.

Uansett hvilken pulsmåling du velger, ser du pulsen din (slag per minutt, BPM) i det øvre venstre hjørnet på displayet når du har på stroppen.

Stødig tredemølle

Sole Fitness F85 veier 136 kilo, som er 21 kilo mer enn F63-mølla. Det gjør den til en tung og solid tredemølle, som takler tøff bruk over lengre tid. Nå skal det sies at møllene som veier mindre gjerne er rimeligere og litt mindre robuste enn F85.

Den maksimale brukervekten er på 150 kilo, som er den samme for F65, men mer enn F63 på 147 kilo. Det betyr at de aller fleste kan gå kjørt en god økt på tredemølla!

Legg sammen mølla etter bruk

Bilde av Sole F85 sammenlagt

Sole F85 er sammenleggbar, akkurat som de andre møllene i Sole-familien. På den måten kan du slå mølla sammen etter bruk og flytte den til sin dedikerte plass og frigjøre verdifull gulvplass. Med transporthjulene kan du enkelt skyve mølla rundt, før og etter en økt.

Gode app-integrasjoner

Med Sole F85 Bluetooth og Sole Fitness-appen, kan du lagre treningsdata etter en økt. Appen fungerer både for Apple og Android-enheter, og er gratis å laste ned.

Du kan også overføre treningsdataen videre til andre kompatible treningsapper som Fitbit, Record, Mapmyrun, Apple Health.

Sole Fitness-appen lar deg også synkronisere treningsdataene dine til en av mange kompatible treningapper, som iHealth, MapMyFitness, Record eller Fitbit.

Sole F85 Erfaringer: Kort oppsummert

Sole F85 har en høy maksimal hastighet på hele 22 kilometer i timen, som er en høyere hastighet enn resten av tredemøllene i Sole-familie. Vi har ingenting negativt å si om dimensjonene på båndet, som er hele 152 x 56 centimeter. Her er det lagt til rette for intensive økter med god komfort.

Du kan legge sammen tredemølla etter bruk, og skyve den inntil veggen med transporthjulene for å frigjøre gulvplass. Dette gjør tredemølla til et godt treningsapparat å ha hjemme.

Kort og godt: Trenger du en tredemølle med en komfortabel bredde på løpebåndet, høy topphastighet, og god kvalitet, er F85 et supert valg for deg!

treningspartner logo

Sole Fitness F85

En real premium-mølle til hjemmegymmet

Kilder

Avatar

Anders O

Anders har trent både styrke og kondisjon gjennom mange år, og er spesielt opptatt av kondisjonstrening. Når han ikke er ute på løpetur finner du han i blant på det lokale gymmet, hvor han trives med styrketrening. Lidenskapen er nok likevel kondisjonstrening. Anders vet hvor viktig det er å sette seg realistiske mål, og er opptatt av at trening skal være gøy, uten at man nødvendigvis må kjøre på etter de beste resultatene hele tiden. Utover dette er Anders en ivrig researcher for ulike produkter relatert til trening.