Prøv kasein før leggetid, og hold deg slank!

Kasein i melk

Vi alle har vel hørt at man ikke skal spise store måltider rett før man legger seg. Mange mener rett og slett at man lettere kan legge på seg av det.

GetFitness Medlemskap

Meld deg inn og motta tilgang til gratis treningsprogrammer, rabattkoder og mye mer!

Men gjelder det for alle næringsstoffene?

Mange studier har vist at store måltider sent på kvelden muligens kan gjøre at man legger på seg. Studiene viste også at store måltider sent på kvelden ga høyere nivåer av insulin, glukose og triglyserider. 

Om dette hørtes helt gresk ut, vil det altså si at kroppens evne til å forbrenne fett blir dårligere.

På den andre siden har man likevel studier som sier det motsatte, hvor man rett og slett ikke tror at man legger på seg noe mer av å spise sent på kvelden.

Som med så mye innen trening og kosthold er forskerne altså litt uenige.

Uansett. I studiene så man kun på hva som skjedde når man spiste vanlig hverdagskost sent på kvelden.

Men hva skjer dersom du bytter ut dette med et skikkelig kvalitetsprotein?

Kvalitetsproteinet kasein

Kasein er et protein som tas opp langsomt i kroppen, og blir derfor ofte anbefalt å ta før man legger seg. Når du tar kasein rett før leggetid vil du gi kroppen et stabilt opptak av protein gjennom natta, som gjør det enklere å vedlikeholde musklene du har.

Men hvordan vil kasein rett før leggetid påvirke kroppens evne til å brenne fett?

En gruppe forskere ønsket å finne ut av akkurat dettte. Forskerne samlet sammen en gruppe deltakere som alle trente vekter regelmessig.

Deltakerne ble så delt inn i to grupper.
Den ene gruppen inntok en proteinshake med kasein midt på dagen, mens den andre gruppen drakk proteinshaken rett før leggetid.

Etter forsøket konkluderte forskerne med at de som tok kasein rett før leggetid ikke hadde større sjanse for å legge på seg fett.

Resultatet ble altså at man kan ta protein rett før leggetid, uten at det nødvendigvis gjør at man legger på seg!

Night Charge fra Proteinfabrikken

Night Charge er et proteinpulver som sikrer god tilførsel gjennom nattenProteinfabrikken har designet et protein som sikrer et stabilt opptak av protein over en lengre periode.

Produktet Night Charge er spesielt utviklet for muskelvekst og restitusjon gjennom natten, og har et proteininnhold på hele 82 gram per 100 gram!

80% av disse proteinene er kasein, som altså tas opp langsomt i kroppen. I tillegg inneholder Night Charge mange gode aminosyrer, slik som leucin og glutamin.

I tillegg til å ha en solid aminosyreprofil, vil en shake med kasein altså ikke gjøre at du legger noe lettere på deg enn ellers.

Night Charge har også et naturlig høyt innhold av kalsium, og en shake vil dekke 54% av det daglige behovet ditt.

Èn servering inneholder hele 28,7 gram proteiner, og kun 131 kalorier!

Kilder

  1. University of Pennsylvania School of Medicine
  2. The Journal of Nutrition

GetFitness

GetFitness er en nettside hvor det publiseres nyttig informasjon om trening, kosthold og kosttilskudd. Vi ønsker å bidra med kunnskap og informasjon, slik at du kan gjøre de beste valgene for deg selv og din egen helse. Artiklene som publiseres på vårt nettsted er ment for å være informative, og flere av artiklene er publisert av frivillige som ønsker å dele sin kunnskap om trening og kosthold. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å publisere en artikkel hos oss!